vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cosmin, un tânăr arădean, și-a luat adio de la lume anunțând „finalul” pe Facebook. Povestea sa

  Știri Arad. Și-a anunțat moartea printr-un filmuleț cutremurător pe Facebook. Este vorba despre Cosmin Gherghel, un tânăr care a trăit în Onești, în Moldova, dar s-a mutat în Arad în urmă cu 15 ani și și-a făcut un rost aici. A plecat dintre noi în urmă cu două zile, iar în timp ce scriem aceste rânduri, cei apropiați îl plâng la propria-i înmormântare…

  Nu a plecat oricum. În 22 februarie, Cosmin Gherghel a postat un filmuleț pe contul său de facebook prin care își anunța, practic, plecarea din această lume. O plecare tristă pentru familia sa, pentru prietenii săi, dar mai ales pentru iubita lui cu care dorea să se căsătorească în această primăvară…

  A mai fost căsătorit înainte de a veni la Arad, iar acum dorea să își refacă viața alături de cea care îi era iubită. La finalul anului trecut, însă, Cosmin a primit o veste teribilă: avea tumoare. Deși au trecut doar două luni de atunci, tânărul de 34 de ani și-a acceptat soarta și s-a împăcat cu gândul că va părăsi această lume. În prag de plecare, Cosmin a trăit și mulțumirea că s-a împăcat cu tatăl său cu care a avut o relație mai rece în ultima perioadă. „În trecerea grăbită prin lume către veci, fă-ți timp măcar o clipă să vezi pe unde treci”. Sunt două versuri din filmulețul postat de Cosmin prin care practic ne anunța că el este pregătit să plece… A fost ultima sa postare după care nu a mai apărut nimic… S-a stins discret, dar ceea ce a lăsat în urmă pot fi pilde pentru toți cei care acum îl plâng. „Fă-ți timp pentru prietenii cu sufletul deschis, fă-ți timp să stai cu mama și cu tatăl tău bătrâni, fă-ți timp să stai aproape de cei iubiți”, trei versuri cutremurătoare, peste care trecem foarte ușor, fiecare dintre noi, în cotidianul vieții, în goana noastră existențială.

  Interesant este că nimeni nu i-a scris până la data de 1 martie. Apoi, în 2 martie, Cosmin s-a stins. Nimeni nu a comentat filmul postat de el… Odată cu trecerea sa la cele veșnice, mesajele au început să curgă. Sunt triste toate, iar din ele deducem că era un om extraordinar. Păcat… Prea târziu… Nu ne-am făcut timp…

  „Fă-ți timp să dai vieții adevăratul preț, FĂ-ȚI TIMP ACUM…”, spun versurile din ultimul filmuleț postat de Cosmin. „NU UITA: FĂ-ȚI TIMP”… Timpul lui Cosmin a trecut, noi mai avem o șansă.

  Cosmin a cochetat cu grupuri ezoterice, un concept filosofic-religios prin care se desemnează cunoștințe și învățături obținute prin percepția unor fenomene spirituale, accesibilă numai inițiaților, în opoziție cu cunoașterea exoterică, accesibilă tuturor oamenilor. Curentele spirituale ce se declară ezoterice sunt de o mare diversitate și cu credințe variate, de la cele bazate pe învățături orientale la forme de ezoterism creștin.

  Noi nu te-am cunoscut Cosmin, dar prin tine putem să învățăm să acordăm mai multă atenție timpului nostru, părinților noștrii, iubiților și iubitelor noastre, putem să apreciem mai mult o floare, o pasăre, un prieten, o amintire. Dumnezeu să te ierte!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cosmin a fost bolnav.Am fost la el cu cateva zile inaite sa intre in coma si era plin de speranta. Nu a stiut ca va muri nu a prevestit absolut nimic.
   Nu este nimic senzational aici.
   E drama unui tanar de 34 de ani care a murit si a lasat in urma familia si prietenii

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. COSMIN A FOST UN OM CU SUFLET BUN,DIN PACATE BOALA L-A RAPUS.DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE .DUMNEZIU SA-I DEA PUTERE MAMEI LUI, SINGURA CARE I-A FOST ALATURI TIMP DE TREI LUNI DE ZILE ZI SI NOAPTE .
   VA ROG LASATI MESAJELE CARE SCRIU LUCRURI ADEVARATE
   MULTUMESC

   +9 voturi
   +1
   -1
  3. Oameni buni, va rog, inainte sa postati astfel de articole, informati-va de la cei care i-au stat aproape in clipele lui grele, de la cei care cunosc realul adevar! Este adevarat ca avea o iubita, este adevarat ca si a cumparat inclusiv costumul de mire cu care astazi a fost inmormantat si nunta urma sa aibe loc in ianuarie pe data de 17.01.15 dar iubita lui a considerat sa isi paraseasca viitorul sot inainte sa stie finalul! nimeni nu este de condamnat, unii sunte mai puternici altii mai slabi, nu as vrea sa fiu inteleasa gresit doar vreau sa fie lucrurile clare si adevarate exact asa cum s-au intamplat! Sa fie foarte clar: langa el din decembrie si pana acum i au fost alaturi mama zi si noapte si noi doar cativa prieteni pe care ii putem numara pe degetele de la o mana! e adevarat ca nu i am postat pe pagina de facebook prea multe dar asta nu pentru ca nu i-am fost alaturi pana in ultima clipa ci pentru ca eram prea ocupati sa alergam pe la spitale, tratamente si multe altele…. a suferit indeajuns si astazi si-a luat ramas bun de la toti cei dragi lui si ii multumim pentru tot si pentru toate! Ne intalnim in vesnicii Cosmin Gherghel!

   +14 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.