miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Coșmar! A fost greu, a fost frumos un minut, dar apoi a devenit greu de acceptat: UTA – FC Argeș 1-2

  de Lucian Dănilă | 23 ianuarie 2021, 8:42 PM | Sport | Topic special

  1

  Am greșit parțial atunci când, cu câteva ore înainte de meciul dintre UTA și FC Argeș, am scris că va fi greu, dar va fi frumos. Într-adevăr, a fost un meci greu pentru UTA, un meci presărat cu evenimente căzute parcă de niciunde, un meci în care vreme de câteva zeci de secunde am fost în extaz, dar am terminat mușcându-ne pumnii în semn de deznădejde.

  Timp de 85 de minute a fost un joc normal de Liga 1 între două echipe care, nu neapărat că sunt nou promovate, se remarcă mai mult prin organizarea defensivă și încearcă, fiecare în parte, să înscrie golul izbăvitor. UTA a controlat meciul în această perioadă și a împins mereu jocul spre careul lui Greab. În prima parte s-au ratat câteva șanse destul de bune prin Hora, de două ori, și prin Miculescu care a reușit o acțiune individuală de excepție dar șutat în plasa laterală exterioară a porții piteștene. Hora, aflat într-o bună dispoziție de joc, a trebuit să declare forfait în minutul 37 și i-a cedat locul lui Liviu Antal. Se pare că atacantul utist acuză o contractură, dar există șanse să fie vorba chiar de o leziune musculară.

  IMG 1999

  Primul trăsnet al acestui meci de pe arena „Francisc Neuman” avea să cadă în minutul 86. Într-o perioadă a meciului în care UTA ataca pozițional, Benga a preluat greșit o minge la jumătatea terenului, a pierdut duelul cu Mediop și l-a faultat pe acesta. „Centralul” Flueran probabil e vreun mare fan al marelui Dobrin, altfel nu ne explicăm de ce l-a eliminat direct pe fundașul arădenilor din moment ce Mediop nu se afla într-o situație iminentă de gol, Erico fiind foarte aproape de duelul celor doi. În inferioritate numerică, Balint a fost nevoit să mute. L-a înlocuit pe Miculescu, cel care a făcut cel mai bun meci al său în Liga 1, și l-a introdus pe Neluț Roșu pentru o mai multă consistență la mijloc și pentru a-l coborî pe Albu în locul lui Benga ca fundaș central. Erico putea deschide scorul în urma unei lovituri libere executate de Roger, dar lovitura de cap a brazilianului a-a dus prin fața porții, a ajuns la Antal care după trei încercări disperate de a o împinge în poartă a pierdut duelul cu fundașii centrali ai Argeșului.

  Deși în inferioritate, tot UTA a fost cea care a forțat mai mult, dar piteștenii au echilibrat destul de mult jocul de posesie. Chiar puteau înscrie în minutul 73, atunci când Erico a sărit pe sub minge, Mediop s-a trezit singur cu Iacob pe linia de 16 metri, dar a întârziat șutul și a fost blocat. După câteva minute, africanul care a evoluat mulți ani la Ripensia a și fost înlocuit cu Palic.

  IMG 2065

  În minutul 85, cei care iubesc UTA au fost în extaz. Neluț Roșu a executat lung un corner, Erico a sărit cu un fundaș advers, din duelul celor doi mingea a ajuns la Roger care a trimis un voleu senzațional și a deschis scorul: 1-0. Bucuria a fost imensă, toți cei prezenți pe arenă scandau numele echipei arădene, iar jucătorii au format o adevărată piramidă umană împreună cu staff-ul tehnic, cu staff-ul medical și cu jucătorii de rezervă. Nimic parcă nu ne mai putea schimba seara și UTA părea că a reușit să rupă acest blestem de a nu reuși să câștige la Arad, cu excepția acelei victorii cu Chindia.

  Aveau să treacă doar câteva zeci de secunde, argeșenii au aruncat mingea spre careul lui Iacob, Albu a încercat să degajeze, Erico l-a încurcat, mingea ajuns la Palic care a fost mai rapid decât Vorobjovas și șutul croatului cu stângul la colțul scurt l-a învins pe Iacob. Era 1-1 și parcă ne-a căzut tavanul în cap. A fost momentul în care poate a greșit și Gyuszi Balint. Antrenorul Bătrânei Doamne i-a scos pe cei mai periculoși jucători de atac de până atunci, Roger și Denis Rusu, și i-a introdus într-un meci care fierbea pe Cipri Rus și Oroian, neconectați încă la temperatura partidei, neîncălziți… Probabil erau modificări gândite imediat după deschiderea scorului, fără a fi luat în calcul că piteștenii pot egala.

  Pe lângă erorile făcute de fundașii echipei UTA, cel responsabil cu tabela a dat-o și el de gard, aceasta arătând pe rând scorurile: 1-2, 1-3, 1-4…. Poate a știut el ceva pentru că în primele secunde ale prelungirilor, FC Argeș a avut o lovitură liberă din preajma careului, în lateral dreapta în sensul lor de atac, a executat Palic, Erico a respins defectuos până pe capul lui Deslandes și francezul a marcat pentru 1-2!

  IMG 2088

  Într-o ultimă zvâcnire, Antal a fost aproape să înscrie cu câteva secunde înainte de fluierul final, dar Greab a respins amenințându-și coechipierii: „Vă omooor!”

  Coșmar! UTA s-a prăbușit în ultimele secunde ale jocului după ce cu cinci minute mai devreme avea victoria în ambele mâini. Un nou meci interzis cardiacilor după ce am mai trăit în 2020 pe cele cu Turris și cu Poli Iași. Astfel, echipa antrenată de Gyuszi Balint ratează șansa de a lega două victorii la rând, ratează totodată șansa de a se apropia la doar două puncte de play-off și urmează să lupte în continuare cu disperare pentru evitarea locurilor care duc la baraj sau, mai rău, în liga secundă. Urmează un nou meci incredibil de greu ca miză, ca încărcătură, ca importanță, cel de la Iași cu echipa lui Pancu cu care încă avem coșmaruri din toamnă. Iar UTA va merge la Iași fără accidentatul Hora, fără eliminatul Benga și fără Simos Roumpullakou care a acumulat patru cartonașe galbene și este suspendat.

  UTA Arad – FC Argeș 1-2 (0-0)

  Goluri: Roger 85 / Palic 87, Deslandes 90

  UTA: Iacob – Tomozei, Benga (eliminat 56), Erico, Simos – Miculescu (60 Neluț Roșu), Mode Vorobjovas, Albu, Denis Rusu (88 Oroian) – Roger (88 Cipri Rus), Hora (38 Liviu Antal).

  Pe bancă: Balauru – Melinte, Ilie, Oroian, Roșu, Rus, Antal, Isac. Antrenor: Gyuszi Balint.

  FC Argeș: Greab – Tofan, Maric, Deslandes, Mușat (67 Grecu) – Colli, Șerban – Drăghici, Maes (60 Malele), Dumitru (67 Șerbănică) – Ndiaye Mediop (77 Palic).

  Pe bancă: Micle – Leca, Șerbănică, Grecu, Palic, Honciu, Năstăsie, Barbu, Malele. Antrenor: Mihai Ianovschi.

  Arbitri: Viorel Flueran – Alexandru Cerei, Adrian Popescu.

  Rezervă: Rareș Vidican.

  Observatori: Marcel Vasile, Aron Huzu.

  clas 11 2

  clas 22 3

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.