Coronavirusul închide Spitalul Județean din Arad! Este alertă maximă și la Vama Nădlac

  de Lucian Dănilă | 23 februarie 2020, 6:25 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Știri Arad

  10

  Cazurile de persoane infestate cu coronavirus în Nordul Italiei au alertat și lumea medicală din Arad. Spitalul Clinic Județean Arad a fost practic închis și nu mai este permis accesul vizitatorilor.

  „Este o măsură restrictivă în urma ultimelor informații referitoare la coronavirus. Doar la UPU mai sunt lăsați bolnavii să fie însoțiți de aparținători”, spune Mircea Onel, director medical al Spitalului Județean Arad.

  Tot Mircea Onel ne-a spus că la vamă se face muncă de permanență. „La vămi avem câte un epidemiolog. Multe persoane au revenit astăzi din Italia, acestea fiind date în consemn la frontieră. Am asigurat aceste puncte vamale cu câte un medic epidemiolog și program de permanență”, spune Mircea Onel. Astfel, autoritățile sunt în alertă maximă la Vama Nădlac, dar și la punctele vamale Turnu și Vărșand.

   

  UPDATE:

  Citește cu click pe titlul de mai jos și:

  Aradul și primele măsuri de prevenție împotriva coronavirus: Universitatea „Vasile Goldiș” își suspendă cursurile pentru 14 zile! Vezi măsurile Prefecturii

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eu a si închide granitile româniei si nu ar mai intra nimeni si nici nu ar iesi in afara nimeni cine a vazut sa se închidă spital mai bine închideți geamurile tari si in italia la fel nimeni nu pleaca nimeni nu intr a si asa mai departe asta inseamna sa te protejezi cât de cât pt nu a lua legătura cu infectate acestui periculos virus

   +63 voturi
   +1
   -1
  2. Care epidemiolog?? La Varsand? Really?
   Am trecut azi de 2 ori prin vama Varsand, dar nici vorba de verificari, epidemiolog sau altele…
   Sa speram ca avem noroc (si cand spun noroc, fac referire la adevaratul sens al cuvantului, deoarece, in rest, nici o autoritate nu face nimic) si nu ajunge Covid-19 in tara, pentru ca, in caz contrar…nu avem nici o sansa in fata virusului/epidemiei!

   +12 voturi
   +1
   -1
  3. O noua ocazie pentru politruci sa-si arate grija pentru pulime si cum si-o vor manifesta? Prin masuri administrative restrictive – vezi inchiderea ”preventiva” a spitalului.
   Inchiderea spitalului precum si alte limitari ale drepturilor individuale
   – pornesc de la premiza falsa ca oamenii sunt focarul de infectie care pericliteaza spitalul si nu invers.
   – este o forma prin care politicul isi arata puterea in acord cu grija
   – presa sensibila la scandal (scandalul, singele si sexul asigura rating) va inflama vrand nevrand problema
   – escaladarea chiar si numai mediatica a fenomenului vor permite politicienilor sa-si prelungeasca mandatele, sa abuzeze institutional sa impiedice eventuale manifestatii de protest, sa impuna programe dubioase de vaccinari, sifonarea banilor publice prin formule legate de industria farmaceutica, de clinici, de asigurari de sanatate etc.
   – orice esec va fi cauzat impotriva masurilor luate de administratia super-super responsabila si orice succes va fi meritul lor – dupa care va vor cre sustinerea in alegeri si voi le-o veti da mai usor decat acuma cand este absolut evident ca au dus toata tara la sapa de lemn.
   – orice drame economice, financiare, sociale vor putea fi justificate de mecanismele subtile economice care vor avea la baza ”pandemia” convenabila. Incompetenta, impostura, coruptia vor fi ascunse in spatele perdelei de fum numita coronavirus.
   – vor apare mutatii majore pe piata bunurilor si serviciilor. Cei cu bani putini vor avea si mai putini iar cei cu bani multi vor avea oportunitati sa-i inmulteasca.
   – lipsa reactiilor profesioniste, corecte institutionale va fi perceputa de o parte mai libera/libertina a populatiei ca fiind un deficit de autoritate si vor genera tot mai des manifestari anarhice – oamenii vor cauta sa-si facva singuri dreptate. Aceasta anarhie (chiar simulata, mediatica) va justifica alte masuri de restrictionare, starea de urgenta, abuzurile institutionale, vatafi si arendasi medievali care isi vor gasi locul si-si vor manifesta plenar firea abuziva prin diverse posturi in institutiile statului.
   Cei care nu sunt de acord cu pericolul descris pot, daca vor, sa-si aminteasca de ”Colectiv” cand oamenii au iesit in strada pentru responsabilitatea, pentru gasirea unor vinovati si pentru masuri care sa evite pe viitor repetarea tragediei. Cu ce s-au ales? Cu avize mai dificile pentru orice investitie – piedica in calea antreprenoriatului, a dezvoltarii economice – cu saracie. Responsabilitatea nu a crescut deloc. Au crescut doar pretentiile birocratice. In continuarea evaluarile se fac birocratic, ex-ante. In tarile unde responsabilitatea este la ea acasa, verificarile sunt ex-post, ulterioare si se raporteaza la un set de normative clare. Cei care prin activitatea desfasurata nu respecta un set de normative sunt aspru sanctionati – nu ca la noi: sunt verificati inainte sa inceapa ceva: minge ridicata la fileul birocratilor care pot decide, dincolo de orice ratiune, ce vor ei si implicit fac sa para ca acorda un favor.

   +10 voturi
   +1
   -1
  4. Cei mai afectați sunt cei care au și alte boli grave, în special persoanele care au peste 80 de ani. Copiii sub 9 ani nu au fost afectați, iar pentru persoanele sub 39 de ani, mortalitatea este de 1 la 500 între cei afectați.
   De asemenea, se știe că carantina face prea puțin pentru epidemii ale căror mortalitate este relativ scăzută.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.