Aradul și primele măsuri de prevenție împotriva coronavirus: Universitatea „Vasile Goldiș” își suspendă cursurile pentru 14 zile! Vezi măsurile Prefecturii

  de Lucian Dănilă | 23 februarie 2020, 11:23 PM | Coronavirus | Știri Arad

  2

  Prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, a convocat în această aseară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Motivul acestei convocări a fost legat de cazurile de îmbolnăviri cu CONVID 19 în câteva localități din Nordul Italiei.

  În social media, mai ales pe rețeau de socializare Facebook, multe persoane scriu despre faptul că se induce panica. Nu este vorba despre panică, dar cum Aradul este un județ de frontieră, iar în Arad este o mare comunitate italiană, lucrurile trebuie luate foarte în serios.

  Scriam aseară despre faptul că a fost închis Spitalul Clinic Județean Arad. Da, spitalul a fost închis pentru vizitatori. Nu se mai permit vizite la bolnavi, iar aparținătorii nu pot merge decât la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

  La cererea conducerii Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, cursurile la facultățile instituției au fost suspendate pentru o perioadă de 14 zile.

  Dar mai jos se poate vedea comunicatul integral din partea Prefecturii Arad:

  „Măsuri preventive în contextul cazurilor de îmbolnăviri cu CONVID 19  în câteva localități din Italia

  Prefectul Județului Arad, domnul Gheorghe Stoian, a convocat în această seară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea implementării măsurilor preventive necesare în contextul apariției cazurilor de îmbolnăviri cu CONVID 19  în câteva localități din Italia. Alături de membrii Comitetului, la ședință au participat primarii localităților de frontieră din Județul Arad, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad,  doamna prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, Consulul onorific al Italiei la Arad, domnul Roberto Sperandio,  precum și directorul general al Poliției Locale Arad, domnul Adrian Toma.

  Ținând cont de specificul Aradului ca județ de frontieră,  de numărul însemnat de cetățeni italieni care desfășoară diferite activități în județul  Arad și  luând în considerare  câteva aspecte apărute în mass-media în cursul zilei de duminică, în urma ședinței de astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât următoarele:

  • Cetățenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontierei de pe raza Județului Arad din zonele afectate, vor completa un chestionar pus la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, în care declară, pe propria lor răspundere, locația de îmbarcare precum și pe cea de destinație;
  • Se va asigura permanență în toate punctele de trecere a frontierei cu medici din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad;
  • S-au identificat anumite spații pentru amenajarea eventualelor centre de carantină;
  • Se va restricționa accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad;
  • Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educației și Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităților didactice și modificarea structurii anului universitar. Pentru orice situație de urgență a studenților, universitatea pune la dispoziție un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884.

  Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență că, până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri care să necesite izolare într-un centru de carantină.

  Biroul de presă al Prefecturii Arad”.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Cetățenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontierei de pe raza Județului Arad din zonele afectate, vor completa un chestionar pus la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, în care declară, pe propria lor răspundere, locația de îmbarcare precum și pe cea de destinație.”
   .
   Ce măsură extraordinar de înțeleaptă și … și la naiba, acum cu siguranță nu intră virusul în România. Scutul infailibil al „DECLARAȚIEI PE PROPRIE RĂSPUNDERE!!!” Vine „Ghiță” cu patru clase de la 3000 km și pe el o să-l oprească „CONȘTIINȚA” să declare adevărul?! Mă voi ăștia de ați clocit o asemenea idee, nu sunteți decât niște indioți. Scuzați dar este imposibil să vă calific altfel. Românii mint pentru fleacuri privindu-te în ochi și zâmbind larg. Chiar credeți că aleg din conștiiță și înțelepciune să se bage singuri într-o carantină de 14 zile????
   .
   Prefectule!!! Auzi neniccule, tu te faci sau ești pe bune un inconștient. Nu înțelegi că situația este extrem de ACUTĂ??? O declarație pe proprie răspundere o să ne apere de intrarea virusului în România??? DEMISIA BĂĂĂĂ …%$&%$#&$$#&$#^#*^$!!!!

   +13 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.