marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Coreea de Nord cere ONU să condamne SUA după publicarea raportului despre CIA

  de Special Arad | 10 decembrie 2014, 11:03 AM | Internaţional

  0

  Coreea de Nord a cerut Consiliului de Securitate să condamne Statele Unite după publicarea unui raport despre folosirea torturii de către CIA. Consiliul va confirma „rolul său detestabil” de „instrument al practicilor arbitrare ale Statelor Unite” dacă dezbate drepturile omului în Coreea de Nord „închizând ochii” totuşi faţă de acţiunile unuia dintre membrii săi permanenţi, potrivit Ministerului nord-coreean de Afaceri Externe.

  Un purtător de cuvânt al ministerului a vorbit despre „tortura inumană practicată de CIA” dar şi despre cazurile recente de afroamericani neînarmaşi ucişi de poliţişti albi, relatează EVZ.

  „În cazul în care Consiliul de Securitate vrea să dezbată drepturile omului, el va trebui să se intereseze de numeroasele încălcări ale drepturilor omului în Statele Unite”, a declarat el, citat de agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA.

  Consiliul de Securitate al ONU trebuie să examineze în decembrie situaţia privind drepturile omului în Coreea de Nord după adoptarea, luna trecută, în Adunarea Generală a ONU a unei rezoluţii care cere Consiliului să sesizeze Curtea Penală Internaţională (CPI).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.