joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Copil internat în stare critică după ce a mâncat un măr la grădiniță!

  de - | 19 ianuarie 2024, 8:13 AM | Regional

  0

  Un copil în vârstă de doar un an și cinci luni a fost internat în stare critică pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea, din clădirea de pe strada Corneliu Coposu, după ce, în timp ce era la grădiniță, a mâncat o bucată de măr care i-a blocat căile aeriene.

  Potrivit ebihoreanul.ro, incidentul grav s-a petrecut ieri la o grădiniță privată din Oradea, iar copilul a intrat în stop cardio-respirator.

  La fața locului s-au deplasat echipaje ale SMURD Bihor, care l-au resuscitat pe micuț.

  „Echipajul nostru de Terapie Intensivă l-a resuscitat în prima fază, iar apoi l-a transportat la Unitatea de Primire Urgențe, după care, pentru extragerea corpului străin din căile aeriene, probabil un fragment de măr, a fost dus în blocul operator. S-a reușit extragerea și a rămas internat, dar în stare critică”, a declarat, pentru ebihoreanul.ro, dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor.

  UPDATE

  Copilul în vârstă de numai un an și cinci luni care a ajuns joi seară la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea, după ce s-a înecat cu o bucată de măr, este în continuare în stare gravă.

  Potrivit purtătoarei de cuvânt a Spitalului, Lisa Crăiuț, micuțul este în continuare intubat, în aceeași secție. „Semnele vitale s-au mai îmbunătățit în această dimineață, însă prognosticul medical este în continuare rezervat”, a declarat Crăiuț vineri pentru BIHOREANUL.

  Pe de altă parte, a ieșit la iveală că locul în care se afla copilul și care se prezintă drept grădiniță pe rețelele de socializare nu este o unitate de învățământ acreditată sau autorizată.

  „Această entitate nu se regăsește în rețeaua școlară a unităților de învățământ din județul Bihor, nefiind nici acreditată, nici autorizată. Le recomand părinților să consulte această listă de pe site-ul instituției noastre, pentru a cunoaște unitățile acreditate, atât publice, cât și private”, a declarat inspectorul școlar general Horea Abrudan, vineri, pentru BIHOREANUL.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.