miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Copiii lui Johnny Cash se bat pe moştenirea de 100 de milioane de dolari

  de - | 14 septembrie 2015, 11:48 AM | Monden

  0

  Averea de 100 de milioane de dolari a lui Johnny Cash i-a revenit, potrivit testamentului, în majoritate fiului acestuia, John Carter Cash, spre decepţia celor patru fiice ale artistului, care vor să îl acţioneze în judecată pe fratele lor vitreg, informează Gandul.info via contactmusic.com.

  John Carter este singurul copil pe care Johnny Cash l-a avut cu cea de-a doua sa soţie, June Carter Cash, care a murit în 2003, cu patru luni înaintea sa. Cei doi au fost împreună timp de 35 de ani, iar, înainte, cântăreţul american a fost căsătorit cu Vivian Liberto, cu care a avut patru fiice. Acestea au primit moştenire câte un milion de dolari şi au decis să se lupte în justiţie cu John, pentru a primi mai mult.

  „O avere imensă este miza aici şi fiicele au sentimentul că au fost păcălite, aşa că vor să fie tratate în mod egal”, a declarat o sursă apropiată familiei.

  Johnny Cash, care a murit pe 12 septembrie 2003, la vârsta de 71 de ani, a fost unul dintre cei mai influenţi muzicieni ai secolului al 20-lea, fiind premiat cu 11 Grammy. Discografia sa cuprinde 55 de titluri, cărora li se adaugă peste 100 de compilaţii şi albume live.

  S-a născut în 26 februarie 1932, în Kingsland, Arkansas. De la vârsta de 12 ani a început să scrie poezii şi cântece, pregătindu-se pentru o carieră muzicală. În 1954, a dat o audiţie pentru Sam Phillips, la Sun Records, cel care i-a lansat pe Elvis Presley şi Jerry Lee Lewis. Deşi Cash voia să cânte gospel, Phillips l-a îndrumat spre o muzică mult mai comercială.

  Odată ajuns celebru, Cash a devenit dependent de droguri, ceea ce i-a afectat cariera şi a pus capăt primei sale căsătorii. Cash a fost apreciat şi de generaţia MTV, datorită coverurile sale după piesele „Personal Jesus” (Depeche Mode), „One” (U2), „The Mercy Seat” (Nick Cave). În 2003, a realizat un cover după piesa „Hurt” a trupei Nine Inch Nails, care a primit o serie de nominalizări la MTV Video Music Awards.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.