vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Contractul de management al 69 de directori de școli din județul Arad a expirat. Dintre aceștia, patru, s-au „ars” pentru erori manageriale și spun „pa” șefiei

  de Special Arad | 14 ianuarie 2021, 3:14 PM | Administraţie | Educaţie

  2

  Comunicat. „În data de 09.01.2021, unui număr de 69 directori/directori adjuncți(58 directori/ 11 directori adjuncți) le-a încetat de drept contractul de management educațional ca urmare a expirării termenului legal de 4 ani pentru care au fost încheiate.

  Ocuparea celor 69 de posturi de conducere rămase astfel vacante s-a făcut prin detașare în interesul învățământului cu respectarea prevederilor art.258 alin.(7)) din Legea Educației Naționale 1/2011 cu modificările și completările ulterioare și art. 27 din OMEN 3969/2017, prin decizia inspectorului şcolar general, cu avizul consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar şi cu acordul scris al persoanei solicitate.

  Astfel în 61 din cazuri au fost detașate în interesul învățământului aceleași persoane, iar în 8 cazuri alte persoane au fost detașate pe postul de conducere respectiv. Din aceste 8 cazuri, o persoana nu și-a dat acordul pentru a fi detașată în interesul învățământului, 3 persoane au fost detașate în interesul învățământului pe alte posturi de conducere (director sau inspector școlar, funcții pe care le ocupau de altfel încă din septembrie 2020), iar 4 persoane (3 directori și un director adjunct) nu au mai fost propuse pentru a ocupa funcție de conducere datorită unor erori manageriale constatate pe perioada exercitării contractului de management educațional”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.