marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Patru directori de școli din Chișineu Criș, Vinga, Gurahonț și municipiul Arad nu mai sunt „online”! Erorile manageriale i-au costat

  de Raluca Medeleanu | 15 ianuarie 2021, 11:21 AM | Educaţie | Topic special

  3

  Cum anunțam în comunicatul de joi, în județul Arad, un total de 69 de directori sau directori adjuncți de școli au ajuns cu contractul managerial la termenul de expirare. Dintre aceștia, Inspectoratul Școlar Județean Arad a considerat necesar să înlăture din funcție doar patru. Și asta din motive care pe noi ne-au făcut foarte curioși, fiind vorba de erori manageriale – așa cum ni se spune în comunicatul ISJ Arad. În discuția pe care am purtat-o cu Marius Göndör, inspectorul școlar general, acesta ne-a explicat că motivele au de a face cu activitatea managerială nesatisfăcătoare pe care au prestat-o cei patru directori înlocuiți în decursul a 4 ani.

  Este vorba de 3 directori și un director adjunct (directorii  Amelia Palcu – Chișineu Criș, Nicoleta Ivan- Vinga și Florentina Cirin – Școala Specială din Arad, respectiv Vesa Ciprian – director adjunct de la școala din Gurahonț), însă Marius Göndör a ținut să sublinieze că ar mai fi existat nemulțumiri și față de activitatea managerială a altor directori, dar în acele situații nu au fost găsiți înlocuitori care să îndeplinească condițiile legale și care să garanteze o îmbunătățire a actului managerial.

  Despre erorile manageriale ale celor la care nu le-a mai fost prelungit contractul de muncă, Gondor ne-a spus că nu sunt legate de perioada de pandemie, ci că ele au fost observate de-a lungul activității din cei patru ani cât au ocupat funcția și că sunt strict legate de managementul scolii (de exemplu, rezultatele școlare ale elevilor, rezultatele de la examenele naționale, modul în care a fost coordonată activitatea în școală, controale ale DSP în urma cărora au fost găsite probleme, raportările trimise la IȘJ etc.).

  „Au trecut 4 ani, iar contractul se încheie de drept. Eu sunt răspunzător, împreună cu consiliul de administrație, pentru această decizie. Dar trebuie menționat că din totalul de 69 de contracte am făcut schimbări doar în cazul a opt, iar patru dintre aceste cazuri au fost avansări, unii au fost numiți inspectori, alții au fost detașați, doar în cazul a patru a fost oprit contractul”, ne-a explicat inspectorul general, dorind să evidențieze că aceste înlăturări din funcții nu au în spate nimic tendențios, ci decizia a fost luată în urma unei analize împreună cu consiliul de administrație și în urma certitudinii că schimbările vor asigura binele școlilor respective.

  Schimbările sunt însă doar provizorii, până în data de 31 august, când va avea loc un concurs de ocupare a posturilor.

  (Notă. Numele directorilor le-am obținut de pe internet, întrucât inspectorul general Göndör s-a eschivat să ni le comunice. Cei de la Liceul din Chișineu Criș ne-au comunicat și numele noului director de acolo, profesorul Cosmin Lipovanu, însă despre ceilalți… așteptăm noi comunicate, punctuale, de la ISJ Arad.)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.