Consilierii au tăiat 5 milioane lei – de la „Învățământ”, „Transporturi” și „Autorități Publice” – pentru subvențiile CET H

  de Raluca Medeleanu | 28 December 2021, 6:04 PM | Administraţie | Topic special

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Anunțată cu doar două ore înainte de a se organiza, ședința de îndată a Consiliului Local Municipal de marți, 28 decembrie, a conținut pe ordinea de zi doar două proiecte de hotărâre care practic „au rezolvat” același lucru: acordarea din bugetul local al Aradului 5 milioane de lei pentru a acoperi diferențele de preț și tarif la energia termică livrată populației, mai exact subvențiile prin care CET Hidrocarburi va putea plăti în avans consumul de gaze naturale către furnizor.

  Astfel, consilierii locali au votat o rectificare bugetară prin care se taie bani de la „Învățământ”, mai exact 2.200.000 lei care erau puși deoparte pentru reabilitarea clădirii și a instalațiilor de la Colegiul Csiki Gergely Arad, respectiv de la „Autorități publice și acțiuni externe” suma de 1.500.000 lei care ar fi fost folosită pentru „Actualizarea Planului Urbanistic Zonal” și de la „Transporturi” suma de 1.300.000 lei care revenea pentru proiectul de remodelare a Bulevardului Revoluției.

  Acești bani vor fi acum direcționați către acordarea acestor subvenții pentru CET Hidrocarburi, urmând să vedem dacă odată cu aprobarea viitorului buget al municipiului, în 2022, vor fi găsite resursele financiare necesare pentru a bugeta din nou investițiile lăsate prin această rectificare „descoperite”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.