„Consemnări” de regretatul protopop stavrofor Petru Bejan în colaborare cu Corina Bejan Vașca – lansare la Bibliotecă

  de Special Arad | 5 august 2019, 3:33 PM | Cultură

  0

  Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ continuă să fie gazda unor evenimente culturale. De această dată este vorba de o manifestare editorială.

  „Spuneam în toate ocaziile că vrem să aducem instituțiile de cultură și mai aproape de cetățeni. În acest scop și Biblioteca Județeană «Alexandru D. Xenopol» a intrat foarte bine în rolul de spațiu public, de platformă de lansare, dacă vreți, pentru o multitudine de produse culturale“, a punctat Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

  Astfel, miercuri 7 august, începând cu orele 18,00, în Sala Astra va avea loc lansarea volumului „Consemnări“. Lucrarea a fost scrisă de regretatul protopop stavrofor Petru Bejan, în colaborare cu Corina Bejan Vașca.

  „În editare am respectat programatic scrierea autorului, exprimarea, vocabularul, cu minime intervenții, conform normelor actuale ale limbii române“, precizează doamna Corina Bejan Vașca.

  În luna noiembrie 1965, preotul Petru Bejan spunea: „Ori pe unde am fost ca și în toate împrejurările vieții am fost stăpânit de duhul păcii, al colaborării și ajutorării oamenilor. N-am manifestat niciodată atitudini de discriminare de credință, de limbă sau naționalitate. Față de toți am avut aceeași atitudine de apropiere“.

  Cartea va fi prezentată de către prof. univ. dr. Marius Grec.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.