joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Conferința „Ziua Diasporei – Aradul e acasă” în sala Ferdinand

  de Special Arad | 27 august 2017, 11:53 AM | Administraţie

  0

  Comunicat. Sâmbătă, 26 august 2017, Primăria Municipiului Arad, în colaborare cu Fundația Romanian Business Leaders, prin RePatriot, a organizat în sala Regele Ferdinand conferinţa cu tema „Ziua Diasporei – Aradul e acasă”. La eveniment au participat reprezentați ai administrației locale, antreprenori,  personalități academice și culturale. Întâlnirea s-a dovedit a fi un bun prilej de dezbatere pe marginea temei diasporei privind condiţiile în care arădenii ar fi determinaţi să revină definitiv acasă.

  Reprezentanta echipei RePatriot,  Hilde Brandl, o repatriată la rândul ei, a afirmat că cel mai puternic argument pe care îl putem da diasporei este acela că România oferă multe posibilităţi de dezvoltare a unei afaceri. E nevoie doar de perseverenţă, curaj, încredere.

  Diaspora vrea să se întoarcă, dar de la dorinţă la fapte este o distanţă foarte mare şi misiunea noastră este de a reduce această distanţă, de a le arăta românilor plecaţi în străinătate care sunt oportunităţile pe care le oferă România. Iar oportunităţi sunt. Suntem o ţară în creştere, suntem o ţară care se dezvoltă. Noi, la Repatriot, putem oferi gratis consultantţă, informare şi îndrumare”, Hilde Brandl, managing partener.

  Cristian Chiţu, antreprenor, s-a încăpăţânat să rămână în România, iar azi este dispus să-i consilieze pe toţi cei care îşi doresc s-o ia de la 0, în ţară. „Eu nu am plecat din ţară, tocmai pentru că m-am ambiţionat să rămân aici. Am intrat în antreprenoriat acum 10 ani. Nu a fost uşor. Azi, pot spune că lucrurile s-au  îmbunătăţit. M-am alăturat echipei Repatriot din dorinţa de a ajuta românii plecaţi în străinătate să se întoarcă, oferindu-le exemplul personal”.

  Cu toate că în cazul redactorului şi fotoreporterului Vasile Sărăndan, repatrierea nu a fost tocmai alegerea sa, azi acesta recunoaşte că aici „sunt nişte oportunităţi mai mari decât în străinătate. După ce mi-am redobândit cetăţenia română am fost la ziarul Adevărul, actualmente Jurnalul Arădean, unde tocmai se dezvolta sectorul de presă online, iar asta a fost oportunitatea mea. În Germania mi-ar fi fost mult mai greu”.

  Ziua Diasporei a fost organizată anul trecut în 5 oraşe din ţară, iar anul ea a cuprins peste 20 de localităţi.

  Scopul acestor întâlniri este de a se găsi mijloacele necesare care să-i apropie pe  românii din afara granițelor de comuniţătile în care s-au născut. Prin experiența acumulată peste hotare și prin viziunea lor occidentală, ei pot aduce plus valoare comunității natale.

  Reţeta e simplă: ca să reuşeşti trebuie să încerci!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.