vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Concurs european de scurtmetraje „My European City”

  de Special Arad | 21 septembrie 2015, 12:08 PM | Cultură | Film

  0

  În cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, My European City invită cineaștii amatori din orașele europene din rețea să realizeze un scurtmetraj și să intre în competiție. Pentru crearea filmelor, se pot avea în vedere clădiri industriale, complexe muncitorești, structuri arhitecturale ori produse tipic industriale. Termenul-limită de trimitere a filmelor în competiție este 26 octombrie 2015, ora 24.

  Competiţia este online şi deschisă locuitorilor şi rezidenţilor cu vârsta de minimum 18 ani care locuiesc într-unul dintre oraşele reţelei My European City: Arad, Iași, Nottingham, région des Pays-de-la-Loire, Szczecin. NU vor fi acceptate filme realizate de profesionişti.

  „Te invităm să dai curs imaginaţiei pentru a realiza un film despre cum a fost realizată sau cum se proiectează transformarea/reutilizarea/conversia/ restaurarea patrimoniului industrial din oraşul tău. O clădire industrială transformată în clădire de birouri, cutii vechi transformate în sticluţe de parfum, conversia unei foste uzine într-un centru de artă… Peste tot în Europa, exemplele de restaurare a patrimoniului industrial sunt numeroase. Alege un exemplu din oraşul tău care te inspiră şi porneşte la realizarea propriului tău scurtmetraj!”, se arată în comunicatul oficial.

  Iată câteva exemple de restaurări ale patrimoniului industrial din Europa:

  — Fostă fabrică de biscuiţi din Nantes (Franţa)

  knowing-nantes.blogspot.ro/2012/07/unique-place-at-nantes-le-lieu-unique.html

  — Vechiul Abator din Madrid (Spania)

  www.mataderomadrid.org/new-times-new-architecture.html

  — Nottingham Regeneration, care transformă clădiri vechi abandonate sau degradate în spaţii utilizabile pentru o varietate de activităţi Nottingham (Anglia)

  www.nottinghamregeneration.ltd.uk/about-nrl/properties-to-let/provident-works

  — Fostă fabrică de cabluri şi echipamente telefonice, Helsinki (Finlanda)

  www.hiap.fi/kaapeli

  my european city VIDS

  REGULILE COMPETIȚIEI

  — Durata filmului: între 1,3o şi 2,3o minute. Se acceptă orice tip de film de scurtmetraj, inclusiv animaţie.

  — Participantii vor avea drept de autor asupra propriilor filme. Totuşi, prin intrarea în competiţie, participantii permit, în mod automat, ca My European City Network să folosească filmul în promovarea şi în scopul acţiunilor sale.

  — Format obligatoriu: MP4

  — Filmul NU trebuie să conţină dialog! Se pot folosi efecte vizuale, muzică, sunete pentru redarea poveştii/ideii filmului.

  — Filmul trebuie să aibă un nume/o denumire, titlul filmului.

  — Trimite filmul tău, numele şi datele de contact la adresa [email protected]

  — Asigura-te că ai citit cu atenţie şi că accepţi regulile competiţiei.

  — Fiecare film intrat în competiţie va fi postat pe website-ul www.myeuropeancity.eu, unde va putea fi votat online de către public. Filmele vor fi jurizate şi de o comisie a reţelei My European City.

  — Cele mai bune filme vor fi prezentate reţelei My European City în cadrul întâlnirii care se va organiza în luna decembrie 2o15 în Nantes (Franţa).

  — Locul I va participa la un training de realizare de film în oraşul Nantes (Franţa) în decembrie 2015.

  — Următorii 2 câştigâtori vor primi premii şi cadouri de la parteneri.
  Jurizarea va fi între 4 şi 5 noiembrie, de către o comisie a reţelei My European City.

  Caştigâtorii vor fi înştiinţaţi pe e-mail pâna la data de 5 noiembrie.

  12022582_949373298452311_2525811849490495219_o

  Această competiție a fost propusă și organizată de către „My European City Network” prin colaborarea membrilor Nottingham City Council (Anglia), Graine d’Europe (Franța), Fundația „Iași – Capitală Culturală Europeană” și Primăria Arad (România), Media Dizajn (Polonia) și Municipalitatea Jelgava (Letonia).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.