Concert de cameră cu „Divertimento” în sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ

  de Special Arad | 29 martie 2019, 8:29 PM | Cultură

  0

  Comunicat. Marți, 2 aprilie 2019, începând cu ora 18.00, în Sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ va avea loc prima întâlnire din acest an între orașele înfrățite Arad și Sectorul XII – Hegyvidék Budapesta (Ungaria).
  În cadrul evenimentului se va semna Programul de colaborare culturală din 2019 a celor două orașe, dar va avea loc și un moment artistic susținut de formația de muzică de cameră ”Divertimento” din Sectorul XII.
  Acordul de înfrățire între municipiul Arad și Sectorul XII – Hegyvidék din Budapesta a fost semnat în 18 mai 2015, scopul acestuia fiind de intensificare a relațiilor de colaborare în domeniile de interes comun (cultural, artistic, științific, educativ, sportiv, economic, social, protejarea mediului, administrație publică locală). Părțile au dorit totodată dezvoltarea unei colaborări pentru punerea în valoare a patrimoniului etnografic specific celor două comunități.
  Ansamblul ”Divertimento” aparține Școlii de muzică ”Solti György” din orașul maghiar și este alcătuit din profesori de muzică, precum și foști elevi ai școlii. Invitații vor readuce muzica de cameră în frumoasa sală a primăriei. Publicul va putea asculta următoarele lucrări: Mozart – Divertimento în fa major, Béla Bartók – Dansuri populare românești, Orbán György – Muzică de bal pentru Groful Razumoffsky, Johann Strauss II – Pizzicato Polka și V. Weiner Leó – Divertimento.
  Intrarea este liberă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.