joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Samuel Caba, președinte Asociația Pentru Reformă Civică și Democrație

  de - | 17 august 2017, 10:16 AM | Undeva

  0

  În luna Iulie, numeroși cetățeni din Cartierul Alfa, sesizau Primăria Arad cu privire la starea jalnică a parcului din fața Bisericii Ortodoxe “Sfântul Nicolae”. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad (Ralu Cotrău) declara atunci ca răspuns la sesizările cetățenilor: “Calitatea vieții arădenilor este dată și de spațiul verde existent în oraș, iar pentru cei ce locuiesc la bloc, amenajarea parcurilor este mai mult decât necesară”. Tot cu acest prilej (neoficial) s-a declarat că în jumătatea lunii august situația va fi remediată mai ales că urmează Zilele Municipiului Arad. Numai că, iată, cetățenii din Alfa reclamă din nou, de data aceasta faptul că aproape o mie de copaci plantați în urmă cu circa doi ani sunt în pericol să se usuce pentru că din 14 noiembrie 2013 când au fost plantați nu s-a mai îngrijit de acest “parc” de 2 ha teren.

  Probabil că Primăria Arad, prin reprezentanții săi nu au auzit că Municipiul Arad este înscris, pentru a doua oară consecutiv, în competiția “Capitală Verde Europeană!” Le recomandăm celor din Primărie să arunce o privire și în “Parcul” din Gai și în general să înțeleagă că spațiul verde înseamnă viață și nu afaceri prin defrișări de arboret, cum e cazul în cartierul Grădiște, pentru a ridica imobiliarele unur timișoreni.

  Asociația Pentru Reformă Civică și Democrație va demara în această toamnă un amplu proiect ce visează Parcurile Aradului, nu de alta dar dorim ca sărbătoare Centenarului Marii Uniri să fie una o bucurie și a frumosului, în orșul nostru.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.