vineri, 19 aprilie, 2024

InclusivComunicat Samuel Caba, Președinte Asociația Pentru Reformă Civică și Democrație

de - | 30 mai 2017, 1:05 PM | Undeva

Desfășurarea procesului juridic, la Judecătoria Arad (în pimă fază procesuală!) cu părțile: Casa de Cultură a Sindicatelor Arad (membră a Asociației Naționale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România calitate recunoscută și de Primăria Arad ca parte în proces), dincolo de chichițele avocătești , dincolo de “câmpul tactic” din Justiția din Arad (de ce majoritatea verdicetelor date de instanțele din Arad sunt desfințate pur și simplu la Curtea de Apel Timișloara?!) apare o realitate incontestabilă și anume că egida C.L.M. Arad s-a înființat Centrul Municipal de Culturp Arad, care centru funcționează (pe B-dul Revoluției) într-o clădire construită la finele sec. XIX! La fel și Centrul Județean de Cultură Arad de pe strada Barițiu. Am apeciat dechiderea edilului șef al Municipiului Arad care spunea ca alocă anual circa 10 milioane pentru cultură! Care, înainte de a înființa (reânființa) instituții de cultură, nu era mai bine să construim sedii noi pentru aceste instituții, sedii care să corespundă actului cultural la nevielul secolului XXI !?! Iată de ce, Asociația Pentru Reformă Civică și Democrație solicită C.L.M. Arad, Primăriei Arad, Consiliului Județean Arad să înțeleagă că e momentul unor investiții într-o clădire reprezentativă pentru actul cultural manifestat în Arad. O clădire monumentală destinată arădenilor iubitori de adevărata cultură este necesară în Arad. Putem organiza zeci și zeci de festivaluri, dacă nu avem un spațiu (un imobil) destinat culturii riscăm să fim ridicoli.
    Vrem o Casă a Culturii pentru Arad!