vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Samuel Caba, președinte ARCD

  de - | 10 aprilie 2018, 4:12 PM | Undeva

  0

  Asociația pentru Reforma Civică și Democrație salută decizia politică a celor aflați la guvernare de a pune în discuție(sperăm și în practică) problema DESCENTRALIZĂRII! Practic descentralizarea trebuia realizată de drept așa cum o găsim stipulată în Constituția României la Art120(Principii de bază) alin 1 care spune:administrația publică din unitățile administrativ teritoriale se întemeiază pe principiile descentralizării,autonomiei locale și deconcentrării serviciilor publice.

  ARCD consideră că Descentralizarea Administrativă își are sorgintea în realitate și în acest sens STATUL încetează de a-și mai asuma singur sarcina administrării societății împărțind acestă sarcină cu unitățile administrativ teritoriale,care funcționează oficial în mod autonom.

  Descentralizarea, va trebui în opinia noastră,să desființeze raporturile de subordonare între autoritățile publice centrale și cele locale. Evident considerăm că relațiile cu organele centrale să fie menținute numai prin intermediul controlului administrativ,cu privire la actele administrative și a activității funcționarilor publici,controlului administrativ exercitat prin Instituția Prefectului,ca reprezentant al Guvernului, cu obligații în supravegherea activităților consiliilor locale și a primarilor care să fie realizată prin respectarea legilor.

  Sperăm ca Descentralizarea să nu fie doar o fumigenă de etapă a guvernanților și mai cu seamă să se acorde o atenție sporită a pregătirii societății pentru un astfel de demers major care ar putea relansa România în parcursul democratic și al progresului economic și social.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.