miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Florin Tripa, deputat PSD Arad

  de - | 11 aprilie 2018, 10:49 AM | Undeva

  0

  Consiliul Județean Arad a încheiat un contract de concesionare a serviciului de salubritate pentru zona I a judeţului Arad cu firma timișoreană RETIM, care va colecta deşeurile din municipiul Arad şi alte 24 de comune și orașe. Acest contract a fost încheiat în defavoarea arădenilor, care au de suferit din cauza faptului că liberalii de la CJA urmăresc interesul firmelor și nu cele ale cetățenilor.

  „Conducerea liberală a Consiliul Județean Arad își manifestă încă o dată disprețul față de cetățeni, prin modul în care a încheiat acest contract de salubritate. Zeci de mii de arădeni sunt umiliți de cei de la RETIM, fiind nevoiți să ridice pe cheltuiala lor pubelele de la această societate.

  Am văzut la nivel de municipiu Arad că mii de cetățeni trebuie să parcurgă kilometri întregi pentru a ridica acele pubele, deși plătesc pentru aceste servicii și nu ar fi normal să mai scoată și alți bani din buzunar, pentru transportul pubelelor. Sunt oameni în vârstă, care vor fi nevoiți să meargă din Sânicolau Mic până pe strada Pădurii, iar apoi să se ducă spre casă, alți kilometri, cu pubelele după ei, în cazul în care nu au bani să transporte acele pubele. Iar acest lucru se întâmplă și în alte localități din județ. Consiliul Județean Arad ar fi trebuit să prevadă în contract ca societatea RETIM să-și facă datoria până la capăt, să respecte cetățenii, nu doar să încaseze banii.

  Dar CJA nu a urmărit interesul cetățeanului, ci doar cel al firmei de salubritate, așa cum se vede și din sumele exorbitante pe care le scot din buzunar firmele din zona I a județului, firme care plătesc mult mai mult pentru aceste servicii decât o făceau înainte. Asta arată disprețul liberalilor pentru tot ce înseamnă mediu privat, dar și faptul că cei de la PNL Arad sunt preocupați de binele unor firme doar atunci când le iese ceva. Și am văzut nenumărate astfel de cazuri, din partea liberalilor în ultimii 14 ani, de când conduc județul Arad, unele încheiate chiar la DNA.

  Dacă ar mai avea o fărâmă de bun simț, Marinel Cionca și echipa din jurul său ar trebui să ia măsuri urgente pentru ca arădenii să nu mai fie umiliți de firma de salubritate, iar cei de la RETIM să-și facă datoria și să livreze la domiciliu pubelele pentru fiecare familie care a încheiat contractul de salubritate“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.