vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Florin Tripa, deputat PSD Arad

  de - | 8 februarie 2018, 11:39 AM | Undeva

  0

  Cel mai slab președinte din istoria Consiliului Județean Arad, Marinel Cionca, este incapabil să rezolve problemele județului, adică să-și ducă la îndeplinire mandatul pe care l-a primit din partea cetățenilor, la alegerile din 2016. De aproape doi ani de zile, liberalii din fruntea CJA au rezultate ZERO, fonduri europene atrase – ZERO, în schimb sunt campioni la declarații politice și la atacuri la adresa opoziției.

  Domnul Marinel Cionca ne spune în fiecare zi că nu poate rezolva problemele județului. Vedem cu toții cum arată drumurile județene, pe care Cionca și ceilalți liberali din fruntea CJA sunt incapabili să le plombeze măcar, vedem cum arată spitalele din subordinea CJA, pe care liberalii nu sunt în stare să le modernizeze, vedem cum trec pe lângă noi fondurile europene, Aradul fiind cel mai slab la acest capitol dintre județele din Regiunea Vest.

  Marinel Cionca ne arată tot mai mult, pe zi ce trece, incompetența crasă care-l caracterizează atât pe el, cât și pe ceilalți liberali din conducerea CJA. În fiecare zi, Marinel Cionca sau subordonații săi aruncă vina pe alții pentru lipsa de rezultate a administrației județului, în loc să-și asume răspunderea, pentru că sunt plătiți lună de lună, cu sume imense de la buget, să se ocupe de bunul mers al CJA.

  Guvernul României a pus la dispoziția CJA sute de milioane de lei, prin programe gestionate de Ministerul Dezvoltării, atât din fonduri europene, cât și din fonduri guvernamentale. CJA nu are altceva de făcut decât să-i cheltuie. Șase drumuri județene pot fi reabilitate pe Programul Operațional Regional sau prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Guvernul României alocând peste 300 de milioane de lei, dar administrația județului nu e în stare să demareze proiectele respective. În loc să explice de ce nu se lucrează pentru reabilitarea drumurilor Arad – Pâncota – Buteni și Sânpetru German – limită județul Timiș, finanțate prin POR, sau la Sânmartin – Caporal Alexa, Nădab – Seleuș și Bârsa – Moneasa – limită județul Bihor, finanțate prin PNDL, cei de la Consiliul Județean Arad aruncă zilnic cu noroi în Guvernul României și parlamentarii PSD, sperând că arădenii vor uita că la CJA se doarme în timpul serviciului, că drumurile arată ca după război, că există bani și nu sunt în stare să-i cheltuie.

  Același lucru se întâmplă și în sistemul sanitar arădean, unde asistăm la incapacitatea conducerii CJA de a asigura condiții decente în spitale. Am ajuns în situația ca societatea civilă, ONG-urile să adune bani și să reabiliteze secțiile de la Spitalul Județean, în timp ce Marinel Cionca și ai lui dau milioane de lei pe petreceri câmpenești. CJA are la dispoziție zeci de milioane de lei din partea Guvernului, pentru secția de oncologie de la Spitalul Județean și pentru Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș, dar lucrările nu au început nici acum, deși au trecut mai bine de șase luni de când s-au aprobat fondurile. Și la acest capitol, conducerea CJA știe doar să arate cu degetul, nefiind în stare să atragă un euro din fonduri europene, așa cum se întâmplă în județele învecinate.

  Cred că arădenii s-au săturat de gargara politică la care asistă de aproape doi ani de zile, de când Marinel Cionca a ajuns în fruntea județului Arad. Cetățenii vor rezultate, vor drumuri mai bune, vor condiții decente în spitale, vor un aeroport funcțional, o administrație care să cheltuie cumpătat fondurile proprii, nu pe chefuri, nu pe studii de fezabilitate aiuristice, nu pe zeci de angajări pe criterii politice.

  Marinel Cionca și gașca sa de foști pedeliști ne arată de doi ani de zile că nu sunt în stare să facă nimic pentru acest județ. Ba din contră, au pierdut milioane de euro din fonduri europene, din cauza incompetenței sau nepăsării. Tocmai de aceea, cred că singura soluție corectă ar fi ca domnul Cionca și colegii săi din conducerea CJA să demisioneze cât mai repede posibil. Doi ani au fost suficienți să ne demonstreze că administrarea județului e o pălărie prea mare pentru ei“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

  Biroul de Presă al PSD Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.