miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Florin Tripa, deputat PSD Arad

  de - | 15 decembrie 2017, 12:35 PM | Undeva

  0

  Deputatul PSD Arad Florin Tripa afirmă că prin modificarea Legii Administraţiei Publice Locale, abuzurile comise la validarea consilierilor vor dispărea. Parlamentarul arădean spune că aceste noi prevederi vor permite validarea mult mai rapidă a consilierilor locali sau judeţeni care urmează să ocupe locurile lăsate libere.

  „Camera Deputaţilor a votat pentru ca Legea 215 din 2001 să fie modificată. Conform acestor noi completări, ulterior constituirii consiliului local sau judeţean, validarea unor noi mandate se va face pe baza propunerii comisiei de validare prin ordin al prefectului, care se va emite în termen de două zile de la data înregistrării propunerii comisiei de validare. Practic ceea ce se va petrece la acea comisie de validare va fi, ca şi până acum, o simplă formalitate, iar mai apoi, prefectul va emite un ordin privind validarea noului consilier. Este un lucru bun, ceea ce am votat în Camera Deputaţilor şi consider că în acest fel se elimină abuzurile săvârşite de anumiţi primari atunci când vine vorba de validarea unui nou ales. Chiar în municipiul Arad am avut o asemenea situaţie, în care abuzul lui Gheorghe Falcă şi al consilierilor PNL a făcut imposibilă validarea consilierului PSD Flavius Filip. Practic, câteva luni bune, PSD a fost privat de un consilier municipal – totul din pricina deciziei aleşilor liberali  care au refuzat să îl valideze pe colegul nostru. În urma modificărilor făcute la această lege, asemenea abuzuri vor dipărea şi putem spune că s-a intrat în normalitate”, a afirmat deputatul PSD Arad Florin Tripa.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.