luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Florin Remeţan, preşedinte PMP Arad

  de - | 15 decembrie 2017, 6:32 PM | Undeva

  0

  Florin Remeţan, preşedintele PMP Arad, susţine faptul că, PMP va vota împotriva oricărei legi cu privire la Justiţie. “Legile Justiţiei i-au scos din nou pe români în stradă, în faţa Palatului Parlamentului din Capitală, dar şi în Cluj şi în alte oraşe. Senatul a fost sesizat cu privire la proiectul de modificare a statutului judecătorilor și procurorilor și a legii ANI, termenul de depunere a amendamentelor fiind stabilit pentru joi, iar rapoartele comisiilor sesizate să fie terminate până pe 18 decembrie. Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, îndeamnă România să ofere, până pe 15 ianuarie 2018, informaţii în sensul pregătirii unui raport de evaluare despre proiectul privind legile justiţiei elaborat de Comisia parlamentară specială”.

  În plenul reunit al celor două Camere, din data de 20 noiembrie 2017, Partidul Mişcarea Populară, prin senatorul Traian Băsescu, a anunţat că este împotriva înfiinţării acestei comisii, dominată majoritar de alianţa PSD – ALDE. În consecinţă, toţi parlamenarii PMP au votat împotriva formării comisiei. Pe timpul funcţionării comisiei, PMP şi-a retras reprezentatul, senatorul Dorin Bădulescu, şi a refuzat depunerea oricărui amendament pentru a nu da ocazia propagandei PSD-ALDE să susţină că PMP a participat la modificarea legilor.

  „La plen, PMP va vota împotriva oricărei legi cu privire la Justiţie, avizată prin raport favorabil de comisia condusă de domnul Florin Iordache. PMP consideră că modificările la Legile Justiţiei trebuiau să se limiteze în acest stadiu, la modificarea articolelor constatate neconstituţionale şi la introducerea în legislaţia naţională a directivei 343 din 2016 a Uniunii Europene. De asemenea, PMP salută faptul că PNL susţine această legislaţie pe care, până de curând, inclusiv la suspendarea din 2012, când era parte a USL, o blama”, a declarat Florin Remeţan, preşedintele PMP Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.