duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivA venit și plata pentru slugărnicia lui Remețan față de PNL. A fost numit director economic la ADI Apă Canalizare

  de Andrei Fuliaș | 14 iunie 2017, 11:51 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Știri Arad. ADIAC sau „Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Județul Arad” este nimic altceva decât o altă vacă de muls pentru „puterea” locală, oricare ar fi aceasta. Deși, dacă stăm bine să ne gândim, Compania de Apă Arad, societatea „soră” a ADIAC, este mulsă de aproape toate partidele din Arad, fiecare „plantându-și” oameni în funcții călduțe ale companiei ce are peste 1000 de angajați. Din ADIAC fac parte 58 de Unități Administrativ Teritoriale (UAT), adică 57 de primării plus Consiliul Județean. Pentru mai multe detalii despre ADIAC, puteți accesa site-ul asociației AICI!

  În același timp, știm că în culisele administrației, fie ea locală sau centrală, jocurile se fac diferit față de ceea ce se arată publicului. Negocierile pentru a forma majorități în consiliile locale sau județene se fac cu ușile închise, departe de ochii presei sau ai cetățenilor, iar adversari politici care se înjură în public fac tot felul de alianțe în culise. Este și cazul Consiliului Județean Arad, unde PNL are doar 16 consilieri județeni, un număr care nu le asigură liberalilor o majoritate confortabilă. Din acest motiv, UDMR și PMP, fiecare cu câte 2 consilieri județeni, s-au alăturat PNL. Ei bine, alianțele astea nu se fac pe ochi frumoși, ci practic cei 4 consilieri au fost „cumpărați” prin diferite beneficii.

  Citește și: Lista membrilor ATOP, în care apare surprinzător și un jurnalist, a „picat” la vot. Vezi cui i se dăruiesc 1800 de lei pe lună pentru discuții de o „oră”


  În cazul PMP, Florin Remețan, care este consilier județean și, totodată, președinte al filialei arădene, i s-a pus pe tavă lui Falcă, negociindu-și sprijinul pe niște găinării. Una dintre beneficiile pe care Remețan ar fi trebuit să le primească în schimbul alăturării PMP liberalilor a fost prezența acestuia în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Arad (ATOP). Zis și făcut! Liberalii l-au desemnat pe Remețan ca fiind membru ATOP, de unde urma ca liderului PMP Arad să-i intre lunar în conturi o sumă „modică” de aproximativ 1.900 de lei, dacă nu chiar mai mare odată cu alte măriri de salarii în rândul funcționarilor publici. Cu toate acestea, cei din ATOP nu și-au luat banii în noul mandat, iar asta fiindcă, speriați de anumite articole de lege care se contrazic, funcționarii din CJ Arad au refuzat să semneze documentele.

  Ce era de făcut? Lui Remețan trebuia să i se ofere plata pentru sprijinul pe care PMP îl oferă ședință de ședință liberalilor care conduc Consiliul Județean, iar dacă din ATOP nu-și mai ia banii, s-a găsit altă soluție.

  Și uite așa, Florin Remețan a fost angajat – cică prin concurs – pe postul de director economic al ADIAC Arad, cel mai probabil pe un salariu frumușel (oricum, peste 5000 de lei), având în vedere ce salarii au șefii de pe la Compania de Apă.

  Nu în ultimul rând, se pare că Remețan se va retrage din Consiliul Județan Arad, în locul acestuia urmând să intre Silviu Dimofte de la Ineu.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.