miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Faragó Péter, deputat UDMR Arad

  de - | 4 mai 2017, 10:57 AM | Undeva

  0

  Domnul Farago Petru, deputatul din Judeţul Arad al UDMR în ziua de miercuri, 3 mai a depus şi a înregistrat o întrebare în Camera Deputaţilor.

  Întrebarea este adresată deopotrivă doamnei Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne şi domnului Teodor-Viorel Meleşcanu, ministrul afacerilor externe. Prin acest demers parlamentar domnul deputat doreşte clarificarea viitorului celor patru puncte de trecere a frontierei deschise în Judeţul Arad, în luna februarie a acestui an.

  Conform informaţiilor neoficiale punctele de trecere a frontierei Iermata Neagră-Dénesmajor, Grăniceri-Elek, Variaşu Mic-Dombegyház şi Nădlac-Csanádpalota vor funcţiona doar până luna iunie cu actualul program de o zi pe sfârşit de săptămână. De asemenea nu este de omis faptul că – în afara cheltuielilor din bugetul central pentru deschiderea acestor puncte de frontieră – pentru realizarea infrastructurii rutiere din zonele respective  administraţiile comunelor în cauză precum şi Consiliul Judeţean Arad au cheltuit peste 30 milioane de lei. Având în vedere cele de mai sus, domnul deputat Faragó doreşte să afle pentru opinia publică a judeţului Arad următoarele:

  – Dacă se intenţionează păstrarea ca operaţional al tuturor celor patru puncte de trecere de frontieră şi după expirarea termenului din iunie?

  – Dacă nu, care dintre ele vor fi deschise?

  – Traficul înregistrat de la inaugurare ar justifica extinderea programului şi în afara zilelor de week-end. Acest lucru se află în vedere?

  – Având în vedere caracterul bilateral al problemei, au existat sau există contacte cu instituţiile corespondente din Ugaria? Dacă da, care este rezultatul acestora?

  Domnul deputat Farago Petru a depus întrebarea în scris, răspunsul solicitându-l de asemenea în scris, pentru care termenul este data de 24 mai.

  Cei interesaţi pot consulta textul complet al demersuliui pe link-ul de internet http://www.cdep.ro/interpel/2017/i752A.pdf

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.