vineri, 29 martie, 2024

InclusivComunicat Andrei Fuliaș, președinte TNL Arad

de - | 12 februarie 2016, 3:19 PM | Undeva

Președintele Organizației Județene de Tineret a PNL Arad (TNL Arad), Andrei Fuliaș, prezent vineri într-o conferință de presă, desființează Legea defăimării propusă de Liviu Dragnea și susținută de PSD. Liderul tinerilor liberali arădeni spune că legea este absurdă, tipic comunistă și că, prin intermediul ei, președintele PSD vrea să pună botniță românilor.

„Legea defăimării reprezintă cel mai «fierbinte» subiect din ultimele zile. Această lege propusă de către Liviu Dragnea și susținută de cei din PSD reprezintă, cred eu, una din cele mai absurde inițiative legislative apărute în România post-revoluționară. Mentalitatea oamenilor care au propus și care susțin această lege este una de tip comunistă. După părerea mea, prin această lege, Dragnea vrea să pună un fel de botniță tuturor românilor care vor să-și exprime public nemulțumirile. Ca tânăr politician, ca reprezentant al tinerilor liberali arădeni, ca om care am făcut parte o perioadă din mass-media locală, ca simplu cetățean până la urmă, nu pot să fiu altfel decât revoltat în ceea ce privește acest subiect. Timp de peste patru decenii România a fost condusă de ceea ce eu numesc «ciuma comunistă». Timp de peste patru decenii comuniștii au pus «pumnul în gură» tuturor românilor care aveau curajul să spună ceva împotriva lor. Acum, Liviu Dragnea și neo-comuniștii săi încearcă să facă același lucru. În primii ani ai comunismului, cei care aveau curaj să vorbească de rău Partidul Comunist sau oamenii sistemului erau aruncați în pușcării. Bunicul meu a făcut 7 ani de închisoare politică pentru că a avut curaj să vorbească de rău despre Ana Pauker și despre alți activiști comuniști. Acum, condamnatul Liviu Dragnea îi amenință pe români cu niște amenzi colosale dacă au curaj să spună ceva de rău despre el și despre penalii din jurul său. Este inadmisibil așa ceva! Să nu uităm, totodată că Dragnea a încercat să interzică apariția unui ziar din Teleorman tot pe motivul defăimării și, nu mai departe de zilele trecute, a șters peste 3.000 de comentarii de pe Facebook, comentarii care nu îi conveneau. Acești oameni au dovedit în nenumărate rânduri că nu se pot desprinde de mentalitatea comunistă care bântuie PSD. Să nu uităm ce s-a întâmplat atunci când Mihai Sturzu, cel care era președintele TSD la acel moment, a fost interzis în sediul PSD și mai apoi dat afară din partid din cauza faptului că a avut curajul să spună ceva împotriva lui Liviu Dragnea. Tot la fel de bine îmi amintesc o emisiune televizată în care domnul Horgea de la PSD ne spunea că nu-i normal să vorbești împotriva partidului, indiferent de situație. Nu mai departe de acum 4 zile, domnul Căprar vorbea, tot într-o emisiune televizată, despre o anume «bardă politică» care ar trebui să stea deasupra capului angajaților din instituțiile publice. Mă întreb cum a votat în Senat domnul Fifor, cel care dă arădenilor lecții de moralitate? Aceasta este, din păcate, mentalitatea comunistă care domnește în PSD. PNL s-a poziționat împotriva Legii defăimării, iar dacă actul normativ va trece de Camera Deputaților o vom contesta la Curtea Constituțională”, a declarat Andrei Fuliaș, președintele Organizației Județene de Tineret a PNL Arad (TNL Arad).