luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Compania finlandeză de anvelope Nokian Tyres îşi mută fabrica din Rusia la Oradea. Investiția se ridică la 650 milioane de euro

  de Special Arad | 2 noiembrie 2022, 12:28 PM | Business | Recomandările editorilor | Regional

  0

  (foto: Facebook / Nokian Tyres)

  Compania finlandeză Nokian Tyres a anunțat ieri că va investi 650 de milioane de euro în construirea unei noi fabrici de anvelope în România, scrie agenția de presă Reuters. Este vorba, mai exact, de orașul Oradea. Potrivit Ebihoreanul.ro, City managerul Oradiei, Mihai Jurca, spune că realizarea fabricii de anvelope Nokian Tyres va fi „cea mai mare investiție străină din România ultimilor 20 de ani”.

  Producătorul de anvelope căuta o nouă capacitate de producție după ce a decis să se retragă din Rusia, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia. Compania finlandeză a anunțat pe 28 octombrie că și-a vândut operațiunile din Rusia companiei petroliere rusești Tatneft PJSC.

  Nokian Tyres promite că fabrica de la Oradea va fi prima din această industrie cu zero emisii de dioxid de carbon și că va angaja 500 de oameni.

  „Ne vom concentra pe anumite tipuri de produse, nu vom produce tot ceea ce a fost produs în Rusia”, a spus șeful operațiunilor de aprovizionare, Adrian Kaczmarczyk, pentru Reuters.

  De altfel, Reuters notează că acțiunile companiei Nokian Tyres au scăzut marți cu 12% din cauza îngrijorărilor cu privire la profitabilitatea viitoare a producției.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.