sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Comisia Iordache începe azi dezbaterile pe Codurile Penale

  de Special Arad | 2 mai 2018, 8:19 AM | Politikos

  0

  (foto: România Liberă)

  Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, pe înţelesul tuturor, Comisia Iordache, se reuneşte pe 2 mai pentru a începe dezbaterile efective pe modificarea codurilor penale şi punerea în acord cu directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie, anunță Realitatea.net.

  Florin Iordache a negat că modificările propuse la Codurile Penale ar fi cu dedicație pentru vreun politician. Mai mult, acesta a punctat că prin propunerile aduse, ”se va normaliza viața în România, după niște reguli clare”.

  ”Nicio lege nu se face cu dedicatie, pentru o anumita persoana. Legile nu sunt facute pentru persoane sau o anumita persoană”, a spus aceasta, la Comisia Specială.

  Iordache a mai punctat că prin cele trei proiecte de lege, ”se va normaliza viața în România”:

  ”S-au depus de către grupurile parlamentare PSD-ALDE trei inițiative care vizează modificările și punerile în concordanță a Codului penal, Codului de procedură penală și Codului de provedură civilă cu deciziile Curții, cu Directivele europene și cu deciziile CEDO. În același timp, prin aceste trei inițiative nu facem decât să normalizăm o viață în România, care trebuie să fie gestionată de niște reguli clare”, a spus acesta.

  Iordache a mai spus că articolul privind neglijenţa în serviciu a fost abrogat deoarece se amesteca cu abuzul în serviciu, iar acesta din urmă ar trebui adoptat fără prag valoric.

  Citește continuarea pe Realitatea.net 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.