Comisia aprobă o schemă a României în valoare de 103 milioane EUR, în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență

  de Special Arad | 22 March 2023, 1:51 PM | Internaţional

  0

  Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, o schemă a României în valoare de 103 milioane EUR (512 milioane RON) pentru sprijinirea construirii de instalații de stocare a energiei electrice. Această măsură va fi finanțată parțial prin Mecanismul de redresare și reziliență („MRR”), în urma evaluării pozitive de către Comisie a Planului de redresare și reziliență al României și a adoptării acestuia de către Consiliu.

  Scopul acestei scheme este să sprijine investițiile în instalațiile de stocare a energiei electrice pe bază de baterii, permițând o integrare fără probleme a energiei din surse regenerabile eoliene și solare în sistemul energetic din România.

  Ajutoarele din cadrul schemei vor fi sub forma unui grant direct pentru proiecte selectate printr-o procedură de ofertare concurențială. Ajutorul acordat fiecărui beneficiar în parte nu va depăși:

  • 100 % din deficitul de finanțare al proiectului,
  • 167.000 EUR per MWh de capacitate de stocare instalată sau
  • o sumă maximă de 15 milioane EUR.

   

  Proiectele vor fi selectate până la 31 decembrie 2023 și trebuie finalizate până la 31 decembrie 2025.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.