joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Colegiul de Arte Sabin Drăgoi și Colegiul Național de Informatică din Arad, undă verde pentru reabilitare termică

  de Raluca Medeleanu | 2 martie 2023, 3:36 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Primăria Municipiului Arad anunță că au fost aprobate proiectele de finanțare pentru reabilitarea termică a Colegiului de Arte Sabin Drăgoi și a Colegiului Național de Informatică – două dintre cele șase unități școlare din Arad pentru care au fost solicitate fonduri prin PNRR.

  Cele două proiecte primesc o finanțare totată de 22.736.354 lei (circa 4,6 milioane euro), fiind acceptate în Componenta 5 a PNRR: „Valul Renovării”.

  Ce lucrări se vor efectua la Colegiul de Arte Sabin Drăgoi

  Proiectul include atât reabilitare termică cât și modernizare clădiri unități respective de învățământ. Ar urma să fie reabilitată clădirea principală a școlii (subsol, parter și 3 etaje), respectiv clădirea secundară a școlii (subsol, parter și un etaj). Proiectul vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirilor, reabilitarea termică a sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum, modernizarea instalaţiilor de iluminat în clădiri (tot cu LED), instalarea unor sisteme descentralizate de alimentare cu energie utilizând surse regenerabile de energie, panouri solare pentru acm. putere apă caldă 5kW montate pe acoperiş și, la fel ca în cazul celeilalte școli, echiparea clădirii, de data aceasta cu o singură staţie de încărcare pentru maşini electrice.

  Ce lucrări se vor efectua la Colegiul Național de Informatică

  La Colegiul Național de Informatică Arad ar urma să fie reabilitată atât clădirea propriu-zisă a școlii (parter plus două etaje), cât și clădirea cealaltă care ține tot de școală (care are parter, un etaj și mansardă). Și în cazul acesta, proiectul include reabilitarea termică a fațadelor și a tuturor elementelor de anvelopă a clădirilor, reabilitarea termică a sistemului de încălzire, respectiv a sistemului de furnizare a apei, modernizarea iluminatului cu LED, introducerea de sisteme alternative de încălzire (panouri solare) și instalarea unei stații de încărcare mașini electrice.

  Primăria Arad așteaptă decizia și pentru alte 4 unități școlare

  Momentan, Primăria a primit undă verde pentru cele două școli menționate. În ceea ce privește cererea de finanțare pentru reabilitarea termică pentru Colegiul Național „Vasile Goldiș”, Grădinița cu Program normal PN10 „Mugurel” , Școala Gimnazială „Caius Iacob”, Liceul cu Program Sportiv încă nu a fost primită o decizie oficială, însă se preconizează ca veștile să apară în următoarea perioadă.

   

  •  Citește și: Șase unități școlare din Arad, pregătite pentru modernizare. Consilierii au aprobat depunerea cererii de finanțare prin PNRR • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.