luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Colectiv” ajunge, în sfârșit, pe marele ecran și la Arad

  de Tomck@t | 29 februarie 2020, 5:43 PM | Cultură | Film | Recomandările editorilor

  0

  IndieWire l-a numit unul dintre cele mai bune filme despre jurnalism

  Arădenii ar fi avut șansa să vizioneze filmul documentar „Colectiv” în avanpremieră națională în toamna anului trecut, în cadrul festivalului FARAD, însă producătorii s-au răzgândit și l-au retras din program atât de la fARAD, cât și de la toate celelalte festivaluri din țară, pentru a fi eligibil la Festivalul de Film Sundance din acest an. Din 28 februarie 2020, „Colectiv” rulează însă și în cinematografele din România, iar pe data de 7 martie va fi proiectat și la Arad, la Cinema Arta.

  Intrarea la această proiecție va avea loc pe bază de rezervare. Pentru rezervări, arădenii sunt rugați să scrie la adresa [email protected] sau să sune la numărul de telefon 0257/280526, după următorul program: luni-joi 9-16, vineri 9-13.

  Premiera mondială a filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, fiind primul film documentar românesc selectat în cadrul prestigiosului festival italian, iar premiera nord-americană la TIFF (Toronto International Film Festival). Pelicula a fost selectată și în cadrul altor competiții europene, printre care Festivalul de Film din Zurich, unde a obținut premiul pentru cel mai bun film documentar. „Colectiv” este în selecția oficială din cadrul Festivalului de Film Sundance 2020, unul dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume, care se desfășoară în Statele Unite.

  „Un film care nu doar îți deschide ochii, ci te sfâșie” – Variety

  Sinopsis:

  „Colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului.

  Producția va oferi în premieră spectatorilor din cinematografe acces în locurile cheie de după evenimentul tragic din clubul Colectiv: redacții de ziare, cabinete de miniștri, coridoare de instituții, săli de ședințe. Filmul urmărește jurnaliști, avertizori de integritate (whistleblowers), pacienți și familiile lor, dar și oficiali din guvern și reprezentanți ai statului, dezvăluind fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.

  Regia: Alexander Nanau
  Cu: Narcis Hogea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luțac, Camelia Roiu, Tedy Ursuleanu, Vlad Voiculescu, Nicoleta Ciobanu
  Gen film: Documentar
  Audiența: AP12

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.