duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cod portocaliu și cod galben de ninsoare și viscol în 15 județe

  de Alin Olteanu | 24 noiembrie 2023, 10:18 AM | Administraţie | Naţional

  0

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol puternic pentru 15 județe, în special în nordul țării. În 4 județe este cod portocaliu de viscol, iar vântul va sufla cu 130 km/h.

  Cod galben

  Interval de valabilitate: 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00

  Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte

  În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

  Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h.

  Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.

  Cod portocaliu

  Interval de valabilitate: 23 noiembrie, ora 22:00 – 24 noiembrie, ora 10:00

  Fenomene vizate:intensificări susținute ale vântului, viscol

  Zone afectate: conform textului și hărții

  În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110…130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m.

  Citește și: Cine-a pus mașina-n drum, ăla n-a fost om cu minte. Centrul Aradului, astăzi…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.