joi, 21 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  News AlertCod galben de furtună pentru județul Arad

  de Special Arad | 5 iulie 2023, 10:28 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Meteorologii au emis miercuri două avertizări cod portocaliu, respectiv cod galben de furtună pentru cea mai mare parte a țării, valabile după orele prânzului.

  Cod Galben de furtună

  Astfel, în intervalul 5 iulie, ora 12 – 6 iulie, ora 02.00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

  Cod portocaliu de instabilitate atmosferică

  Potrivit ANM, în intervalul 5 iulie, ora 14 – 5 iulie, ora 23, în zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.