marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  CitiZenit revine cu o altfel de expoziție, în stațiile de tramvai: „Ecouri vizuale. Perspective actuale”

  de Tomck@t | 20 ianuarie 2021, 12:43 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Asociația CitiZenit începe 2021 într-un decor vizual special, explorând spațiul public printr-o expoziție inedită: de data aceasta, în stradă! „Ecouri vizuale. Perspective actuale” surprinde o serie de ilustrații care reprezintă zece personalități care au adus contribuții semnificative în cultura românească, realizate de zece tineri ilustratori.

  Între 21 și 26 ianuarie, puteți să-i descoperiți pe Ioan Matei Agapi, Horia Bernea, Geta Brătescu, Nina Cassian, Yvonne Hasan, Paul Neagu, Ioana Nemeș, Mihai Oroveanu, Lucian Pintilie și Gheorghe Ursu, surprinși în ilustrații diverse și vibrante, dispersate în stațiile de tramvai din Arad.

  Cu implicarea a tinerilor artiști ilustratori Alexandru Antonescu, Lucian Barbu, Mihai Birtu, Octavia Bortișcă, Andreea Ciocîrlan (Ciocârlica), PAOS, Alexandra Radu, Oana Sas, Ada Stan și ccrocodile tearss, expoziția curatoriată de Cătălin Alb conturează un dialog, un nod de legătură între tânăra generație și generațiile mature din arta românească.

  Fiecare ilustrație surprinde cu tenacitate microistoriile generate de fiecare personalitate culturală, iar spiritul creativ al artiștilor autori implicați, cu un potențial demn de explorat, evidențiază o artă tânără, vibrantă și relevantă. Celebrarea acestor repere culturale marcante și memorabile devine un punct de plecare important în construirea acestei expoziții, promovând astfel diversitatea artei, a artistului și a minții creative.

  Expoziția vine în stradă

  Expoziția poate fi vizionată în stațiile de la Teatru, Primărie, Str. Crișan (Piața Mică), Podgoria (Calea Iuliu Maniu) și Gara CFR, urmând ca la final să fie disponibilă și online pe pagina web citizenit.ro/ecouri-vizuale.

  „Prin exploatarea spațiului public și transformarea acestuia în spațiu expozițional este creat un nou mediu de evadare din dinamica vieții cotidiene. Spațiul de tranzit devine astfel un instrument valorificat prin reprezentarea artistică, creatoare a unui canal de comunicare între public și artist”, spun organizatorii.

  Expoziția „Ecouri vizuale. Perspective actuale” este realizată în cadrul proiectului „Artă și Comunitate în Dialog”, inițiat de Asociația CitiZenit. Scopul proiectului este explorarea culturii românești printr-o serie de evenimente multidisciplinare care promovează valori culturale și încurajează interesul pentru arta contemporană și filmul românesc.

  Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în cadrul programului dedicat Zilei Culturii Naționale 2021.
  Partener: Euromedia S. A.
  Partener media: Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.