sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cine sunt și ce au făcut polițiștii de la „Permise” ridicați de DNA și DGA

  de Special Arad | 8 august 2023, 3:25 PM | Știri Arad | Topic special

  6

  Patru polițiști de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Arad au fost conduși de ofițerii DGA – Serviciul Județean Anticorupție Arad și procurorii DNA la audieri în urma descinderilor din această dimineață.

  Polițiștii sunt acuzați de luare de mită

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții MIRONESCU VASILICĂ-BOGDĂNEL – comisar șef de poliție, BEZERGHEANU DANIEL – comisar de poliție, GHERHEȘ IOAN – inspector principal de poliție și STOICA IONUȚ-TIBERIU – agent șef de poliție, la data faptelor și în prezent polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

  În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
  În perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru suspecți menționați anterior, în calitate de polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins și primit de la mai mulți candidați la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro pentru a fi ajutați să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere.

  În concret, candidații la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta față a autoturismului cu care se desfășura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, polițiștii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate și i-ar fi declarat admiși pe aceștia.
  În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

  „Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.  În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

  Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.” se spune în comunicatul DNA.

  Citește și: UPDATE (Video) Descinderi ale ofițerilor anticorupție la Serviciul „Permise și Înmatriculări” din Arad. Sunt vizați polițiști examinatori și instructori auto

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De aici pleacă zecile,sutele de victime NE-VINOVATE din trafic!!!Fiindcă mulți participanți in trafic nu știu care este stânga și care este dreapta!!!trăiască uscăturile din IGPR,HAI PENSIA…asta strigă genul ăstă de oameni!!!!
   Respect celor care sunt devotați!!!!!

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Iau reținut sau nu, sigur este frecție la un picior de lemn, până la urmă o să fie acuzați doar instructori auto, restul o să scape, până la urmă scapă și instructori că așa e în românia, la fel a mai fost în Arad în urmă cu 6-7 ani și până la urmă nu a pățit nimeni nimic.

   +10 voturi
   +1
   -1
  3. Păi că să zic așa,asta e de când e lumea…avem șoferi printre noi nu știe nici să-și scrie numele…da au permis cu m le-a obținut,numai ei știe poliția și…noi,unii au renunțat la căruțele cu coviltir și acum au permise și merțan iar alți care nu au dat șlpăgi au dat examene de 8-10-13 ori acesta din urmă are diplomă de Bac dar nu a luat permisul pentru că i sa pus pata pe el de către un examinator iar alții așa cum zic nu știe să-și scrie nici numele…le-a luat …Trăiască România….

   +6 voturi
   +1
   -1
  4. Alo Prefectura, alo MAI!!!!
   Seful de acolo nu are nici o vina? Toate se intamplau sub nasul lui iar el nu stie nimic? Sau avansarea de la functia de secretar cu evidenta hartoagelor la cea de sef de examinari si inmatriculari i-a conferit si lui imunitatea parlamentara a amicului sau de conjunctura!
   Luati va rog problema in serios si faceti ordine acolo, alfel o sa il aveti pe constiinta pe acel ofiter! Ca de alfel si pe ceilalti de acolo care isi vad de treaba!!!

   +7 voturi
   +1
   -1
  5. Stiu o cunostinta ce a picat de 2 ori examenul cu marele fotbalist GHERGHES de la SOCODOR si la final ia spus inca nu esti pregatita , asa subtil facand sa inteleaga ce este de inteles ,barem de s ar face dreptate nu sa fie doar picuri intr un ocean

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.