Cine a votat mai mult: femeile sau bărbații, cei din mediul rural sau urban? Statisticile din județul Arad





După 12 ore de când s-au deschis urnele pentru votarea candidaților la alegerile parlamentare, să aruncăm o privire peste statistici pentru a afla cum stă situația în județul Arad: cine sunt cei care au votat mai mult oare? Femeile, bărbații? Dar de unde sunt mai mulți votanți, din mediul urban sau rural? Și ce vârstă au aceștia? Conform datelor oficiale, la ora 19:00, observăm că indiferent dacă sunt femei sau bărbați, cei care s-au dus mai mult la vot au fost cei din categoria de vârstă 45-64 ani, dar ceva mai mulți provin din mediul urban, decât cel rural.
În județul Arad, 54,7% dintre votanți provin din mediul urban, iar 45,3% din cel rural, la datele disponibile la ora 19:00. Dacă în întregul județ, diferența dintre votanții masculini și cei de sex feminin este infimă (51,15% femei, 48,85% bărbați), în municipiu, prezența la vot este ceva mai mare în rândul femeilor.
În municipiu, femeile între 45 și 64 de ani sunt cele care au votat mai mult, urmate de cele din categoria de vârstă 65 plus, iar apoi, cam în egală măsură, au mers la vot bărbați și femei între 35-44 ani, 25-34 și, în cele din urmă, de cei mai tineri, între 18 și 24 ani.
Iată situația exactă a votanților din municipiul Arad:
Și iată situația din întregul județ Arad:
• Citește și: Cea mai mare prezență la vot din județ este la Moneasa. Care localitate este codașă în clasament · Special Arad
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)