Chinezii invadează Spațiul. Toate biletele, de peste 70.000 de euro fiecare, s-au vândut

  de Special Arad | 13 iunie 2014, 1:16 PM | Internaţional

  1

  Bilete pentru zboruri private în spaţiu, cu o durată de numai cinci minute, care au fost puse în vânzare online în China, s-au epuizat în câteva minute, fiind achiziţionate de clienţi chinezi bogaţi, dispuşi să plătească peste 70.000 de euro pentru o asemenea călătorie.

  În total, 305 candidaţi s-au înscris în numai câteva minute pentru unul dintre cele două zboruri private oferite de compania olandeză SXC pe site-ul de vânzări online Taobao, potrivit Mediafax care citează cotidianul China Daily.

  Printre aceştia se numără oameni de afaceri din metropole precum Shanghai şi Chengdu, a precizat cotidianul chinez.

  Zborurile spaţiale vor avea loc într-o navetă cu două locuri – pentru astronaut şi pentru un singur pasager -, fiind disponibile în acest scop două navete: Lynx Mark I, care va atinge altitudinea de 61 de kilometri, şi Lynx Mark II, care va atinge altitudinea de 103 kilometri.

  Zborurile cu prima navetă, vândute cu preţul de 599.999 yuani (71.000 de euro), sunt prevăzute pentru al ultimul trimestru din 2015 şi au o durată cuprinsă între cinci şi şase minute. Zborul cu cea de-a doua navetă este prevăzut pentru anul 2016.

  Navetele spaţiale vor fi lansate de pe baza spaţială din deşertul Mojave, din sud-vestul Statelor Unite.

  Pe site-ul său de internet, compania SXC declară că a fost înfiinţată de “profesionişti experimentaţi în domeniul aerospaţial”, care “se consacră dezvoltării zborurilor spaţiale ca mijloc de transport comercial”.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Interesant și foarte profitabil genul acesta de afacere al viitorului apropiat. Păcat că navetele spațiale nu includ decât un singur pasager. Dar cum știința se dezvoltă atât de rapid, în mod sigur în câțiva ani se va pleca în spațiu așa cum iei autobuzul spre chișlaca. Odată aș expulza în spațiu parlamentul și guvernul, toată clica de hoți, infractori și corupți, clanurile țigănești care dictează pe bază de salbe de 24 k și saci de euro, neîmpăcații cu transilvania pământ românesc și cred că cel puțin la nivel de țară am avea oarece liniște să ne revenim după un jaf de 25 de ani! Evident, biletele vor fi doar pentru DUS.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.