luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Chiar vrea Coreea de Nord un război nuclear? Donald Trump amenință că va contraataca dacă Kim Jong-un „nu se potolește”

  de - | 11 august 2017, 9:35 PM | Internaţional

  0

  Donald Trump a transmis un ultimatum Coreei de Nord și a avertizat că sistemele militare ale armatei americane sunt „încărcate și gata de acțiune”, dacă regimul de la Phenian continuă să se „poarte prostește”, relatează Digi24, citând The Telegraph.

  Președintele SUA a făcut acest anunț, în stilul său caracteristic, pe Twitter, fără să transmită un comunicat de presă sau să organizeze o conferință pentru a vorbi despre tensiunile care au escaladat în ultimele zile.

  Între timp, China a îndemnat Washingtonul și Phenianul la calm, dar a avertizat prin portavocea sa, publicația Global Times, că Beijingul va rămâne neutru, dacă SUA este atacată și decide să lanseze un contraatac.

  Preşedintele american Donald Trump a avertizat joi seara Coreea de Nord că va fi „foarte, foarte supărată” în cazul în care va face ceva împotriva Statelor Unite, relatează BBC News.

  El ameninţă regimul de la Phenian că va da de necaz „cum au dat puţine naţiuni vreodată”, dacă „nu se potoleşte”.

  Locatarul de la Casa Albă a făcut aceste declaraţii după ce Phenianul a anunţat că intenţionează să lanseze patru rachete care să ajungă în apropiere de Insula Guam, un teritoriu american al Oceanul Pacific.

  Tensiunile între cele două ţări au escaladat în ultimele săptămâni, după ce nord-coreenii au testat, în iulie, două rachete intercontinentale balistice (ICBM).

  ONU a înăsprit sancţiunile economice impuse Phenianului, din cauza programului nord-coreean de înarmare nucleară.

  Şeful statului a supralicitat joi şi a subliniat că „a venit vremea ca cineva să se ridice pentru oamenii din această ţară”.

  El a denunţat precedentele administraţii drept prea slabe cu Coreea de Nord şi a avertizat că orice continuare a cursei înarmării nucleare a micii dictaturi nord-coreene va reprezenta o „tragedie”.

  Şeful statului american a criticat de asemenea China, subliniind că ar fi putut să facă „mult mai mult” şi să intervină în nordul Peninsula Coreea.

  Întrebat despre un eventual atac prevenitv împotriva Phenianului, Trump a răspuns „noi nu vorbim despre aşa ceva. N-o facem niciodată”.

  Însă, a continuat el, „am să vă spun că, dacă Coreea de Nord face ceva şi se gândeşte măcar să atace pe cineva pe care-l iubim sau pe care-l reprezentăm ori aliaţilor noştri ori nouă, atunci ei vor fi foarte, foarte supăraţi”.

  „Vă spun eu de ce… Pentru că li se vor întâmpla nişte lucruri pe care nu le-au crezut posibile”, a ameninţat el.

  „Am să vă spun că Coreea de Nord ar face mai bine să se potolească sau vor da de necaz cum puţine naţiuni au dat în această lume”, a adăugat el.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.