Cheșa: „Au fost neînțelegeri, dar s-au rezolvat”. Ce spune primarul Bibarț

  de Raluca Medeleanu | 1 November 2021, 2:57 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  După aproape un an de zile în care Aradul „a funcționat” doar cu primar și un viceprimar, după întâlniri și negocieri între partidele politice, astăzi a venit ziua decisivă, iar Ilie Cheșa a fost desemnat, în urma obținerii a 12 voturi, cel de-al doilea viceprimar al Aradului.

  Situația recentă în care s-a aflat Ilie Cheșa a transformat acest moment însă într-unul extrem de discutat, după ce în urma cu aproximativ două săptămâni, PSD Arad l-a exclus temporar pe acesta din funcția de consilier local, acuzându-l de trădare, iar imaginea de „trădător” a fost uitată complet în decursul acestui weekend, când Mihai Fifor (președintele PSD Arad) a făcut o postare pe Facebook în care anunța susținerea filialei locale a partidului față de Ilie Cheșa. Zvonurile spun că schimbarea de atitudine ar fi fost o comandă de la PSD din Capitală, la înțelegeri cu Gheorghe Falcă. Mai multe detalii AICI.

  După atâtea „peripeții” într-un timp atât de scurt, am fost curioși să aflăm cum văd lucrurile atât Călin Bibarț, cât și Ilie Cheșa.

  De la primarul Aradului, Călin Bibarț, am dorit să aflăm părerea sa despre o alianță în Consiliul Local între PNL și PSD, iar acesta a răspuns evaziv:

  „Știți că sunt om de administrație. Sper să nu fie un vot pentru un om, ci să fie pentru o majoritate care să ducă mai departe proiectele Aradului (…). S-a ajuns la un compromis politic, i-aș spune eu, în acest moment. Sper să nu rămână doar politic, pe mine mă interesează din punct de vedere administrativ, pentru Arad și pentru arădeni. Mă interesează să avem bani pentru căldură, mă interesează să meargă mai departe marile proiecte ale Aradului și să nu ne mai consumăm timp și energie pe discuții uneori sterile”, a spus Călin Bibarț.

  Din pricina evenimentelor recente, am dorit să aflăm de la noul viceprimar Ilie Cheșa ce planuri are și cum își explică schimbarea „stării de spirit” a colegilor din PSD Arad, care după ce au considerat necesară înlăturarea lui, dintr-o dată l-au susținut pentru această funcție. Cheșa ne-a răspuns scurt, fără prea multe detalii:

  „În primul rând îmi propun să fiu un viceprimar al arădenilor și un viceprimar al PSD Arad, pentru că după 17 ani, organizația PSD Arad reușește să aibă reprezentant în administrația arădeană. Au fost neînțelegeri, dar s-au rezolvat și am susținerea PSD Arad și o voi avea și vom lucra împreună pentru foarte multe proiecte pentru arădeni”, a spus Ilie Cheșa.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.