joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Fără „Breaking News”: Ilie Cheșa a devenit oficial vechea și noua păpușă a lui Gheorghe Falcă, adică proaspăt viceprimar al Aradului

  de Alin Olteanu | 1 noiembrie 2021, 1:18 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Uniunea Social Liberală, înființată în urmă cu ani de zile de Victor Ponta (PSD) și Crin Antonescu (PNL), destrămată între timp, are de azi un nou „început”. Despre faptul că PSD Arad l-a suspendat pe Ilie Cheșa pentru o perioadă de nouă luni pentru că a votat o hotărâre a PNL, Special Arad a scris în urmă cu două săptămâni. Despre faptul că președintele PSD Arad, Mihai Fifor, a fost chemat la București și trimis la Arad cu coada-ntre picioare, în sensul că a fost obligat să îl susțină pe Ilie Cheșa viceprimar, în ciuda propriei dorințe (dar și a întregii filiale care a votat în BPJ să nu susțină „jocul lui Falcă” ), am scris vineri, la sfârșitul săptămânii trecute. Iar domnul Fifor ne-a și acuzat, pe întreaga presă, că nu spunem adevărul… Deocamdată nu zicem decât atât: „Unde ești tu, Țepeș, Doamne?/…”

  Despre faptul că ceilalți doi consilieri PSD în CLM sunt foarte supărați și refuză să-l voteze pe Cheșa, nu am scris, fiindcă știam că până la urmă „forța” o să-și spună cuvântul. Ne referim la faptul că ambii consilieri, sub amenințarea suspendării din CLM, vor vota această „numire” făcută de Gheorghe Falcă și Marcel Ciolacu, de la București, în niciun caz de la Arad.

  Ei bine, astăzi, exact asta s-a întâmplat: consilierul Buruc (PSD) l-a propus pe Ilie Cheșa viceprimar din partea PSD, iar Dorina Vornicu (PMP) l-a propus pe colegul ei, Cristian Galea, pentru aceeași funcție. Votul a fost secret, consilierii UDMR nefiind prezenți la ședință – aceștia au refuzat votul în semn de protest. Înainte de votul pentru viceprimar, s-a votat hotărârea ca Lazăr Faur să îl înlocuiască pe primarul Bibarț atunci când acesta lipsește. Cum ar veni, domnul Cheșa va fi „păpușă”, adică va sta exact acolo unde va fi pus.

  La votul pentru funcția de viceprimar… s-a votat cu telefonul în mână (mai ales la cei doi consilieri ai PSD ne referim), în cabina de vot, dar atât de secret, cum cere legea, încât să dovedească „omuleții” că nu au „trădat” amenințările șefilor de partid și că „Habemus Bilă” e cântecul de ordine bine învățat sub pavăza partidului. De altfel suntem aproape siguri că fiecare dintre consilieri, mai puțin cei de la PNL, și-a fotografiat votul. Nu de alta, dar „dacă e trădare” pe undeva, ea trebuie cunoscută de toată lumea. Democrație, nu altceva.. nimeni nu are încredere în nimeni.

  251199292 247392870742023 5709252889514498147 n

  În consecință, Ilie Cheșa a devenit viceprimar cu 12 voturi „pentru” (PNL+PSD) și  7 voturi nule (USR). Fără glorie, cu un PSD împietrit, după „lovitura strategică de dezbinare a dușmanului ” a lui Falcă și reacția supusă a conducerii PSD-ului local.

  P.S. Este interesant ce se va întâmpla cu hotărârea Biroului Permanent Județean al PSD care a decis suspendarea lui Ilie Cheșa din funcția de consilier. Va fi aceasta trimisă la Prefectura Arad? Sau se va pierde ca și celebra „Scrisoare” a lui Caragiale?..

  P.S. 2 În urmă cu puțin timp conducerea PSD central a anunțat că nu votează Guvernul Ciucă. Acolo, USL, deocamdată, nu există.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.