joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cetățenii trebuie să sprijine activ statul de drept

  de - | 11 iunie 2018, 10:58 AM | Comunicate contra cost

  0

  Cei pentru care statul de drept reprezintă normalitatea, pentru care munca și capacitatea profesională sunt condiții ale prosperității, trebuie să își facă auzită vocea, pentru menținerea României în rândul țărilor europene,  a celor cu democrație funcțională.

  Recent, liderul PSD a lansat un atac furibund la adresa statului de drept, pe fondul intensificării problemelor personale cu justiția – apropierea sentinței în cazul ”Bombonica”, restul dosarelor aflate pe rol, Belina și Teldrum (cu implicații ale structurilor antifraudă europene). Sub pretextul luptei cu așa zisul ”stat paralel”, afirmațiile lui Liviu Dragnea lovesc elemente fundamentale ale statului de drept.

  Sunt atacate UE și NATO, deoarece susțin respectarea regulilor și principiilor democrației occidentale, cu care conducerea PSD nu este de acord. Președintele este amenințat cu suspendarea dacă nu se supune solicitării de înlocuire a șefei DNA, pentru ca activitatea infracțională a politicienilor corupți să nu mai fie stânjenită. Procurorii sunt amenințați să nu dea curs anchetei asupra primului ministru, deși vorbim de o decizie care le aparține, decizie fundamentată pe baza prevederilor legale. Vedem cum legea este mutilată în Parlament, iar ceea ce a mai rămas din ea este înlocuit cu bunul plac și interesul unor politicieni corupți, care trăiesc într-o lume unde hoția este legală, iar banul public se cuvine alesului, nu alegătorilor.

  În aceste condiții, proiectul de amendare a Constituției, pentru eliminarea penalilor din viața publică, poate reprezenta replica oamenilor pentru care cinstea și corectitudinea nu sunt simple vorbe, pentru care democrația este singura cale spre o societate prosperă. Este nevoie de implicarea fiecăruia în campania ”Fără penali în funcții publice”: folosind adresa farapenali.usr.ro, descărcând un formular și completând cu cât mai multe semnături, fiecare cetățean onest poate contribui la lupta împotriva celor care conduc România departe de Europa.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.