miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Cetatea de Scaun a Sucevei, redeschisă pentru turiști

  de Special Arad | 6 august 2014, 12:25 PM | Naţional | Turism

  0

  Cetatea de Scaun a Sucevei, aflată de câteva luni în proces de restaurare, s-a  redeschis pentru turiști începând de miercuri, 6 august, a anunţat directorul Muzeului Bucovinei din Suceava, Emil Constantin Ursu.

  Cetatea, care datează din perioada medievală, a fost închisă pentru public din luna aprilie, din motive de securitate. Ea este restaurată printr-un proiect în valoare de 52,59 milioane lei, (din care 35,58 milioane – contribuția Uniunii Europene). Președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a declarat luna trecută că Cetatea de Scaun va fi deschisă progresiv, cu luarea măsurilor de protecție, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare. Pentru ca în perioada verii să se poată organiza manifestările tradiționale din cetate (Festivalul Medieval și Bucovina Rock Castle) s-a luat decizia redeschiderii parțiale pentru vizitare.

  Potrivit lui Emil Constantin Ursu, turiștii au acces  începând de miercuri în curtea interioară a cetății. Programul de vizitare este între orele 8:00 şi 20:00, urmând ca de joi monumentul istoric să fie deschis publicului între orele 17:00 şi 20:00, de luni până vineri, şi între 8:00 şi 20:00 sâmbăta și duminica, a mai spus directorul Muzeului Bucovinei din Suceava.

  Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită în secolul al XIV-lea de Petru I Mușat, pe un pinten terminal al unui platou aflat la 70 m față de lunca Sucevei, la marginea de est a orașului de astăzi. După lucrările de fortificare întreprinse, mai târziu, de Ştefan ce Mare, cetatea, a cărei suprafața a ajuns sa măsoare 7500 de metri pătrați, a luat o forma stelată, cu un număr mare de bastioane, dintre care astăzi se mai păstrează nouă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.