Cerul „sângerează” în sud-estul Australiei. 24 oameni și milioane de animale au murit până acum din cauza ultimelor incendii | Foto • Video

  de - | 5 ianuarie 2020, 3:09 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Twitter)

  • 24 oameni au murit în incendii din luna septembrie până în 5 ianuarie.
  • 480 milioane de animale au murit, dintre care 8000 koala.
  • Mai mult de 1400 de case au fost distruse.
  • Peste 6 milioane de hectare au ars.
  • Peste 10 milioane de oameni sunt expuși la fum toxic.

  Cerul s-a făcut roșu ca sângele, duminică, deasupra unor zone din sud-estul Australiei. Oamenii caută disperaţi refugiu din calea incendiilor devastatoare. Pompierii spun că ultimele 24 de ore au fost cele mai dificile pe care le-au avut vreodată, scrie digi24.ro.

  Fotografiile realizate în Pambula, în statul New South Wales, arată un peisaj de neimaginat, plin de fum, cu străzi pustii, iluminate de un cer roșu aprins.

  Pe o suprafaţă de 30 de kilometri spre sud, cerul roșu-sânge a coborât peste orașul Eden, unde sute de oameni căutau adăpost pe plajă, la recomandările poliției, scrie CNN.

  Multe case au fost distruse în zonă, iar oficialii se tem că vor exista și mai multe victime.

  Comisarul de pompieri Shane Fitzsimmons a declarat duminică, într-o conferință de presă, că ziua precedentă a fost „una dintre cele mai proaste zile ale noastre”. Fitzsimmons a spus că un „număr considerabil” de proprietăți au fost distruse de foc în New South Wales, unde un bărbat de 47 de ani a murit în urma unui stop cardiac în timp ce lupta cu flăcările care amenințau locuința prietenului său din Batlow. El este cea de-a 24-a victimă a incendiilor din Australia.


  Foto: rspcansw.org.au

  Foto: Twitter

  Un număr de 150 de incendii s-au înregistrat în tot statul, conform Serviciului de Pompieri Rurale. Duminică, aproximativ 2.300 de pompieri luptă contra incendiilor.

  În statul vecin Victoria, trei focuri s-au combinat pentru a forma unul singur mai mare decât Manhattan.

  Patru pompieri au fost spitalizați din cauza inhalării de fum, a epuizării și a arsurilor suferite la mâini.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.