marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cerșetor bun de actor! S-a deghizat în călugăriță ca să nu ia bătaie: „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă, îți mai trage și un pumn în cap”

  de Special Arad | 18 decembrie 2020, 5:52 PM | Naţional

  0

  (foto: Poliția Locală București)

  Nemulţumit că primea prea puţini bani, un cerşetor din capitală a schimbat tactica: a renunţat la pijamaua de spital plină de „sânge” pe care a folosit-o în trecut şi a îmbrăcat haina monahală de … călugăriţă.

  Miercuri, la prânz, în naosul bisericii Sf. Anton din centrul Capitalei o măicuţă se închină, cu smerenie, la icoane: „Doamne, ajută-ne pe noi, credincioşii tăi…”. Poartă straie negre, broboadă pe cap și o poșetă pe post de straiţă, atârnată de gât. O mânecă a veşmântului mânăstiresc este prinsă sub haină, semn că femeia nu ar avea braţ. Masca de protecţie îi acoperă aproape toată faţa. Oftează şi cere bani enoriaşilor din biserică. „Bogdaproste, e pentru mânăstire”, suspină călugărița. Apoi, cu pași repezi, se îndreaptă spre ieșire. Ca să nu creeze suspiciuni, măicuța se oprește câteva clipe pe scările lăcașului de cult și, în semn de mulțumire pentru mila primită, începe să-i miruiască pe credincioși.

  O patrulă a Poliției Locale a Municipiului București aflată pe itinerariul de patrulare în Centrul Istoric al Capitalei, a observat ritualul nefiresc de pe treptele lăcașului de cult. Cu tact, agenții D.G.P.L.C.M.B. au așteptat ca femeia să părăsească curtea bisericii și, apoi, au interceptat-o. Cu ocazia identificării, polițiștii locali au constatat cu surprindere că femeia îmbrăcată în haine bisericești era, de fapt, bărbat! Mai mult, de sub veșmântul negru, a apărut și brațul lipsă pe care cerșetorul și-l camufla, lipit pe lângă corp.

  La o verificare mai atentă, polițiștii locali au constatat și faptul că, în urmă cu câteva luni, același bărbat mai fusese surprins în timp ce apela la mila publică, în zona Parcului Cișmigiu. Atunci, B.I., în vârstă de 27 de ani, era deghizat tot în femeie, şi era îmbrăcat într-o pijama de spital, pătată cu vopsea roșie, ca sângele, simulând lipsa unui braț pierdut în urma amputării.

  Condus la sediul D.G.P.L.C.M.B. din Centrul Istoric, B.I. a declarat polițiștilor locali că este mai profitabil să cerșească deghizat în femeie, mai ales când simulează și un handicap: „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă, îți mai trage și un pumn în cap”. În urma controlului sumar corporal, asupra falsei călugăriţe a fost găsită suma de 800 de lei, bani care nu au putut fi justificaţi. Referitor la hainele monahale pe care le purta, bărbatul a susținut că acestea nu erau veșminte bisericești, ci haine simple, cumpărate de la second-hand. După ce a fost sancționat contravențional, în urma întocmirii actelor procedurale, B.I. a fost predat lucrătorilor Poliției Naționale pentru continuarea cercetărilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.