Centura de sud-est, estimată la 235 de milioane lei. Investiția ar urma să fie cofinanțată din fonduri europene

  de Special Arad | 20 October 2020, 3:50 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Consilierii județeni au aprobat documentația tehnico economică pentru realizarea viitoarei centuri de sud-est a Aradului.

  „Am actualizat costurile estimative ale Centurii de Sud-est pentru a fi pregătiți să depunem acest proiect ca să fie finanțat din fonduri europene. Este un proiect foarte important nu doar pentru municipiul și județul Arad, ci și pentru întreaga regiune. Practic, vom avea o legătură între Valea Mureșului și Autostradă, prin care scoatem traficul greu și traficul de tranzit din municipiu, prin realizarea centurii ocolitoare complete”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Valoarea lucrării este estimată la 235.452.998,60 lei, inclusiv TVA, durata de execuție fiind de 18 luni, iar sursele de finanțare sunt fondurile europene și fondurile Consiliului Județean.

  Centura va avea o lungime de 11 kilometri, un pod peste Mureș (1106 m), un pasaj peste calea ferată (138 m) și 7 intersecții la nivel. Tronsonul va fi iluminat, va avea pistă de biciclete, lățimea carosabilului va fi de 7 m, la care se adaugă acostamentele și parapetelor.

  Citește și:

  Consiliul Județean și CNAIR au semnat protocolul pentru realizarea ultimului tronson din șoseaua de centură a municipiului Arad-Est

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.