vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Centrul de evaluare COVID din Arad funcționează, de marți, cu un program fix. Numărul celor care se prezintă cu simptome a scăzut considerabil

  de Special Arad | 1 martie 2022, 12:03 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Centrul de Evaluare pentru Persoanele Diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 funcționează, de marți, în intervalul orar 08:00 – 20:00, renunțând la serviciul de permanență deoarece numărul persoanelor cu COVID-19 care se prezintă pentru evaluare a scăzut considerabil în ultimele zile, anunță Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad.

  În medie, în jur de 10-15 cetățeni se prezintă la spital pentru efectuarea investigațiilor medicale – analize de laborator și investigații radiologice sau imagistice.

  „De la deschiderea Centrului de Evaluare, de pe data de 21 ianuarie și până pe data de 28 februarie au fost evaluați 860 de cetățeni, 63 dintre aceștia necesitând internare. Am decis să renunțăm la programul din timpul nopții deoarece, în cadrul centrului se prezintă, în marea majoritate a cazurilor, persoane cu forme ușoare de boală și care preferă să vină pe parcursul zilei. Astfel, de astăzi vom evalua pacienții de luni până vineri, între orele 08:00-20:00”, a explicat dr. Ramona Ghișe, coordonatorul Centrului de Evaluare pentru Persoanele Diagnosticate cu SARS-CoV-2.

  Cetățenii diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, care necesită asistență medicală după ora 20:00 se pot prezenta în Unitatea Primire Urgențe, zona COVID-19, unde vor fi evaluați și investigați (analize de sânge, radiografie sau tomografie computerizată), în vederea stabilirii tratamentului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.