sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Centru telefonic pentru informaţii în limba ucraineană, activat la Sighetu Marmaţiei. De asemenea, MAI a printat o broșură specială

  de Special Arad | 28 februarie 2022, 4:25 PM | Naţional

  0

  (foto: Poliția de Frontieră)

  Începând din această dimineaţă, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a operaţionalizat un centru telefonic integrat unde poliţişti de frontieră români, vorbitori de limbă ucraineană, vor fi alături de dispecerii care preiau apelurile telefonice, non-stop, la numărul unic de informare al Politiei de Frontiera, 021.9590.

  Astfel, cetăţenii ucraineni care apelează numărul de telefon (+4) 021.9590 (număr apelabil din orice rețea națională sau internațională) pot primi, la orice oră, informații utile, în limba ucraineană, privind trecerea frontierei de stat, documentele necesare la intrarea in România, despre paşii de urmat în derularea formalităţilor pentru acordarea azilului sau orice alte detalii care îi pot ajuta pentru a ajunge în siguranţă în România.

  Acest centru integrat va avea disponibile mai multe linii telefonice şi va funcţiona la sediul ITPF Sighetu Marmaţiei, situat la graniţa cu Ucraina.

  De asemenea, la nivelul MAI a fost întocmită și o broșură cu informații necesare cetățenilor din Ucraina care intră în România. Broșura este scrisă în engleză și ucraineană.

  Iată varianta broșurii în limba engleză:

  brosura mai pt ucraineni 1

  brosura mai pt ucraineni 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.