luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

    Primul Centru de Mari Arși din România, care se ridică la Timișoara, ar putea fi gata până la finele anului

    de - | 25 mai 2024, 10:12 AM | Regional | Sănătate

    3

    captură video cu șantierul / frameD Future Productions

    Continuă să se lucreze în ritm alert pe șantierul noului corp de clădire de la Spitalul Județean Timișoara, care va găzdui primul Centru de Mari Arși, ATI și Urgențe din țară.

    Astfel, pana la finalul acestui an ar putea fi complet finalizată clădirea, care este amplasată între Ortopedie și noua Maternitate Bega, iar de anul viitor hub-ul de sănătate ar putea deveni funcțional, de îndată ce va fi dotat cu aparatură medicală și mobilier, notează Opinia Timișoarei.

    „Eu consider Timișoara ca o zonă de competență profesională care are nevoie de sprijin pentru dezvoltare. În afară de investițiile directe de la Ministerul Sănătății, circa 2 miliarde de lei reprezintă programele cu finanțare internațională, cea mai mare parte din PNRR. Centrul de Mari Arși de la Timișoara este cel mai avansat din cele trei pe care le realizăm. Am fost și acolo la șantier, lucrările avansează cu repeziciune și aș vrea ca cel puțin până la sfârșitul acestui an clădirea să fie terminată și, de la jumătatea anului viitor, să fie funcțională, dotată, să poată să primească copiii și adulții care au astfel de probleme de sănătate. Lucrăm împreună ca să avem acest sistem integrat de asistență medicală pentru pacienții mari arși. 

    Transformarea Spitalului Județean din Timișoara într-un spital cu funcțiuni de spital regional prin faptul că investițiile care se desfășoară acolo vor permite tratarea oricăror tipuri de patologii pentru pacienții din toată regiunea, din tot Banatul, și nu numai. Și în momentul de față, spre exemplu, transferam mari arși la Timișoara din toată țara”, a spus vineri. la Timișoara. ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, după ce a vizitat șantierul noii clădiri medicale de la Spitalul Județean.

    Valoarea investiției, derulată de Ministerul Sănătății, este de 66 milioane de euro, iar durata de execuție este de 26 de luni.

    Sursa: opiniatimisoarei.ro.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. De „Maternul” nostru se mai știe ceva? Tot în stadiu de contestații și procese marca Proarhitectura?!
      La o simplă cautare pe internet, am găsit în Timișoara următoarele informații despre sistemul medical: clinică de obstetrică-ginecologie (construcție nouă finalizată), clinică ORL (extindere, clădire cu 5 nivele, finalizată), clinică de recuperare-balneologie (reabilitare și extindere, construcție spre finalizare), spital de pediatrie (extindere, clădire cu 7 nivele, finalizată), extindere spital de boli Infecțioase. Plus parteneriat cu Banca Mondială pentru un spital municipal nou si Institut Regional de Oncologie (finanțat prin PNRR).
      Între timp noi am terminat spitalul de psihiatrie de la Capalnasi și acum avem proiectul pentru reabilitarea fostului Spital Municipal. Deși, la ce lucrări face Tehnodomus-ul, s-ar putea să iasă mai mult o cârpeală de 7 milioane de euro.

      +9 voturi
      +1
      -1
    2. Meanwhile in Arad bate vantul, cu niste cvasi-investitii demne de comune de prin judetul Vaslui, mai o renovare a unei cladiri vechi de 100 de ani si denumita pompos „spital de oncologie”, mai o varuiala, mai un CT, mizilicuri. La o simpla cautare nu doar in TM, ci Oradea, Bistrita, Satu/Baia Mare etc etc, basically toata tara construieste proiecte reale, mari, cu impact real si finantari majore, si toate sunt fie deja functionale, fie in stadii avansate de constructie…la noi proarhitectura si cionca, falca si pnl-ul vor si ultimii leuti si n-au nimic organizat…si finantarea s-a pierdut din cauza lor. Sper totusi sa piarda in sfarsit alegerile anul asta sa putem incepe o revenire la normalitate a acestui „oras”/judet.

      +10 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    0 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.