sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nelu Tătaru promite spitale pentru arși de peste 192 milioane de euro : „Cele trei noi centre multifuncționale de arși se vor construi la Timișoara, Târgu Mureș și București”

  de Special Arad | 5 decembrie 2020, 9:53 AM | Naţional

  0

  (foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

  La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziţionare şi conectare a Departamentelor Urgenţă, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, București. 

  Actul normativ aprobă indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, dar şi reorganizarea fluxurilor medicale a Departamentelor Urgenţă, ATI şi chirurgie astfel încât Centrul de arși va fi construit pe o suprafață de 2 400 mp și va curinde:
  · 8 săli de operații – din care 3 pentru chirurgie generală, una pentru microchirurgie, una pentru urgențe și 3 pentru ortopedie
  • Stație de sterilizare
  • 36 de paturi ATI împărțite într-un nucleu de 6 paturi, două nuclee de 8 paturi și 14 paturi de neonatologie
  • camere medici de gardă
  • ambulatorii pentru chirurgie plastică
  • 2 săli de operații pentru centrul de arși
  • 10 paturi pacienți critici – mari arși
  • 16 paturi TIIP mari arși
  • 10 paturi microchirurgie și chirurgie reconstructivă.

  Această unitate face parte din cele 3 noi centre multifuncționale de arși care se vor construi la Timișoara, Tg. Mureș și București și care vor include pe lângă centrele de mari arși și secții ATI, blocuri operatorii și UPU sau conexiune cu UPU existent. Este vorba despre o investiție totală de peste 192 milioane de euro pentru toate 3 unitățile, în cadrul proiectului cu Banca Mondială. Am negociat anul acesta extiderea până în 2024 a acestui proiect cu Banca Mondială și obținerea unei finanțări suplimentare de 150 milioane de euro”, a declarant Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

  Centrul de arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este o investiție de peste 77 milioane de euro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.