luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cele mai bune programe antivirus pentru smartphone-uri Android

  de Special Arad | 3 decembrie 2018, 1:57 PM | IT

  0

  Android este cel mai utilizat sistem de operare din lume. Asta înseamnă că trebuie să aveți cele mai bune aplicații de securitate și instrumente antivirus pentru Android instalate pe dispozitivul dvs. Este un lucru esențial, deoarece sistemul de operare Google este adesea vizat de malware datorită popularității sale.

  Indiferent de software-ul pe care îl utilizați pe telefon sau tableta Android, ar fi bine să aveți instalat un antivirus sau o aplicație de securitate pe dispozitivul dvs. Vom detalia, prin intermediul TechRadar, câteva dintre cele mai bune programe antivirus pentru Android – cele mai multe dintre acestea sunt aplicații care pot fi descărcate gratuit. Multe dintre ele fac mult mai mult decât să efectueze scanări automate și previn deschiderea sau descărcarea paginilor și fișierelor rău intenționate.

  Vă sfătuim să vă instalați unul dintre aceste programe indiferent dacă aveți un telefon de ultimă generație cum ar fi Huawei, Sony, HTC, Google sau bineînțeles un smartphone Samsung, de la cel mai mare producător din lume.

  Avast Mobile Security. Gigantul antivirus Avast a creat o aplicație care este mai mult decât un scaner omniprezent. Caracteristicile versiunii gratuite includ blocarea apelurilor, firewall-ul și chiar o măsură anti-furt, permițându-vă să blocați sau să ștergeți de la distanță dispozitivul Android, dacă acesta este furat. Aplicația a fost plătită, dar este acum gratuită. O altă caracteristică foarte utilă este „blocarea în aplicație”, în care dispozitivul dvs. va cere un cod PIN înainte de a deschide anumite aplicații. Acest lucru previne ca programele malware să lanseze automat aplicații cum ar fi internet banking.

  Bitdefender Antivirus Free. Bitdefender este un nume mare în comunitatea de securitate, iar programul său antivirus gratuit este extrem de bun. Acesta nu rulează în fundal, ceea ce eliberează resursele sistemului și economisește durata de viață a bateriei. Acest lucru înseamnă că trebuie să programați scanări sau să le rulați manual pentru a fi în siguranță. Acestea fiind spuse, toate aplicațiile noi descărcate pe dispozitivul dvs. sunt scanate automat. Un alt avantaj al acestei aplicații este faptul că este gata să ruleze imediat ce este instalat – nu este necesară nicio configurare suplimentară.

  AVL. Antiy AVL este un fost câștigător al premiului AV-Test (o echipă independentă de testare antivirus), pentru o protecție optimă a dispozitivelor mobile. Caracteristicile sale includ o bază de date antivirus și un scaner capabil să detecteze orice fel de fișier rău intenționat care vrea să intre pe smartphone. Alte caracteristici utile includ blocarea apelurilor pentru a preveni numere rău intenționate, precum și o caracteristică anti-phishing pentru a opri în primul rând încărcarea site-urilor dăunătoare.

  McAfee Security. McAfee este un nume foarte cunoscut atunci când vine vorba de software antivirus pentru PC, iar această aplicație Android – McAfee Mobile Security – nu dezamăgește. Pe lângă scanerul antivirus, caracteristicile gratuite includ urmărirea unui dispozitiv pierdut, precum și blocarea și ștergerea acestuia de la distanță. Dacă dispozitivul dvs. este furat, aplicația poate chiar să ia o imagine a hoțului! Alte aspecte importante includ capacitatea de a scana aplicații pentru a verifica dacă acestea scurg informații sensibile și pentru a le bloca, dacă este necesar. McAfee va bloca, de asemenea, accesul la site-urile potențial dăunătoare.

  Kaspersky Mobile Antivirus. Kaspersky are o reputație la nivelul Bitdefender. Versiunea gratuită a aplicației sale de securitate are câteva caracteristici impresionante și este foarte bună la preluarea malware-ului, cu o rată de detectare de 99,9%, conform studiilor AV-Test din noiembrie 2017. Kaspersky Antivirus & Security va încerca, de asemenea, să blocheze toate site-urile sau legăturile rău intenționate înainte de a le face clik pe ele, împiedicând o infecție. O caracteristică cheie este suportul pentru Android Wear, care simplifică gestionarea securității.

  Norton Security și Antivirus. Această aplicație gratuită de la Norton a reușit să detecteze 100% din toate malware-urile Android când a fost evaluată de AV-Test cu câteva luni în urmă. Scanerul este alimentat de Norton Mobile Insight și poate detecta viruși în aplicații și fișiere, apoi îi elimină automat.

  Alte caracteristici utile de securitate includ capacitatea de a bloca telefonul prin intermediul unui mesaj SMS, în cazul în care cartela SIM este îndepărtată. De asemenea, puteți să vă blocați de la distanță dispozitivul dacă acesta este furat.

  AhnLab V3 Mobile Security. Această aplicație de securitate AhnLab nu este la fel de faimoasă ca celelalte, dar are totuși rate foarte mari de detectare a malware-ului Android în conformitate cu AV-Test (99,6%) și rulează bine chiar și pe dispozitive Android mai vechi. Alte caracteristici includ o galerie ascunsă pentru fotografii personale și un program de curățare a confidențialității pentru a șterge în siguranță istoricul navigării. Măsurile anti-furt includ o alarmă care se declanșează dacă dispozitivul este pierdut sau cartela SIM este înlocuită. De asemenea, puteți să urmăriți, blocați și ștergeți dispozitivul de la distanță.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.