marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cei care vin din Marea Britanie, nu mai trebuie să stea în carantină. Lista țărilor din zona galbenă

  de - | 26 martie 2021, 8:26 AM | Naţional

  0

  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat joi seară lista ţărilor din zona galbenă, pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care sosesc în România din aceste regiuni trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. CNSU a decis să scoată Marea Britanie din zona galbenă, astfel că cei care vin în România din acest stat nu vor mai fi nevoiţi să stea în carantină.

  CNSU îşi motivează această măsură prin persistenţa unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul naţional, precum şi prin apariţia zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate atât prin circulaţia virusului pe teritoriul naţional, cât şi prin importarea acestuia odată cu revenirea în ţară a persoanelor posibil infectate, „aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ – teritoriale şi a sistemului sanitar”, se arată în textul Hotărârii.

  Lista ţărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat la 25 martie 2021 sunt: Estonia, Cehia, San Marino, Ungaria, Muntenegru, Iordania, Serbia, Seychelles, Curaçao, Polonia, Liban, Aruba, Andorra, Bulgaria, Cipru, Suedia, Macedonia de Nord, Malta, Palestina, Franţa, Uruguay, Bahrain, Italia, Kosovo, Slovenia, Republica Moldova, Olanda, Brazilia, Slovacia, Monaco, Austria, Luxemburg, Belgia, Kuweit, Bosnia si Herţegovina, Chile, Letonia, Paraguay, Africa de Sud, Wallis and Futuna, Bonaire, Saint Eustatius and Saba.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.