Reabilitarea liniei de tramvai de la Făt Frumos, în așteptarea avizelor de la CFR

  de Raluca Medeleanu | 19 May 2022, 3:09 PM | Administraţie

  1

  O parte din linia de la Făt Frumos (foto: Google Street View 2021)

  Refacerea liniilor de tramvai din zona Făt Frumos este un plan despre care tot am auzit vorbindu-se în ultimii cinci ani, însă până acum am rămas doar la vorbe. Totuși, aflăm de la municipalitate că proiectul nu a fost dat uitării, ci este încă la faza de „hârțogărie”, așteptându-se la ora actuală avizul de la CFR.

  Șeful Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Arad, Elena Portaru, ne-a informat că imediat după ce se vor obține aceste avize de la CFR urmează obținerea autorizației de construire, ca să poată începe lucrările pe tronsonul II, strada Făt-Frumos – bucla Făt-Frumos.

  Amintim că încă de prin 2018, CTP găsise o soluție de compromis, anunțată ca fiind provizorie până la implementarea proiectului, anume a fost necesară frezarea asfaltul pentru a permite accesul tramvaielor de tip Imperio, care sunt construite cu mult mai jos decât tramvaiele mai vechi din municipiu. Șoferii mașinilor nu au fost însă încântați de soluție, simțind că își strică telescoapele. Linia de tramvai din zona respectivă se pare că a fost montată încă de la început în mod defectos, fără traverse, astfel că pentru remedierea problemelor va fi nevoie de lucrări mai complicate, practic de refacerea completă a liniei, astfel încât asfaltul să nu se mai „lase” la acea trecere.

  Citește și:

  • Nu avem titlu la articolul acesta, dar dacă vrei să știi când va fi gata strada Făt-Frumos din Vlaicu… – Special Arad 

  • Primarul Bibarț nu a găsit-o încă pe Ileana Cosânzeana… Strada Făt-Frumos va fi „reabilitată” în anii 2018, 2019, 2020, 2021! – Special Arad 

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.